avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu locul de munca

Noi lucram 12 oameni intr-o camera pe calculatoare dintre care 1 e sef de tura, acesta are un comportament mai dubios gen "duceti-va in ....... mea acasa" , "muschi mei sunt mai mari ca ai vostri" sau "nu aveti treaba cu viata in general", la ultima faza i-am raspuns ca e nesimtit si cum de isi permite sa vb cu mine asa, acesta mi-a facut referat, ia pus pe toti sa semneze dar nu pe faptul ca sunt deacord ci ca au fost martori la faza. Acesta mi-a spus ca indiferent daca fac sau nu ceva in urmatoarea saptamana imi mai face un referat si ma da afara cu i pe cartea de munca. Mentionez ca lucrez de aproape 2 ani la aceasta firma lucram 7 ore jumate pe zi si avem o pauza de 10 minute odata la 2 ore, din cate am inteles normal ar fi la o ora pt munca in fata calculatorului, monitoarele nu sunt cu protectie stricand-umi si vederea cand am venit in firma am facut test oftamologic la ei si vedeam perfect anul urmator a trb sa imi pun ochelari avand -0.75S si -0.50D. Ce pot sa fac de ramas la locul acesta de munca nu prea as vrea ca nu pot sa lucrez cu oameni care imi tin pica. Pot sa chem pe cineva sa ii amendeze pentru treaba cu 10 min la 2 ore si apoi cu o copie dupa aceasta sa o folosesc in instanta pentru problema care mi-au creat-o la ochi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Cristycs, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristycs , utilizator 11:38, 11 Octombrie 2009
Daca tot nu vreti sa mai ramaneti de ce va mai complicati/
Sfatul meu este sa va cautati intre timp de lucru si, cand gasiti ceva care va convine sa va dati demisia.
Pauza la fiecare ora de lucru in fata calculatorului nu se respecta mai nicaieri. Puteti sa v-o luati singur, chiar numai pentru a bea un pahar cu apa.
De ce sa ma complic ? Findca eu sunt tipul de om care nu se lasa calcat in picioare de nimeni si pe langa asta o sa mai corectez si din erorile din sistem pentru cei care muncesc acolo. Daca toti am fi indiferenti ce fel de oameni am fi ?

PS: Pentru a bea apa nu este acelasi lucru cu pauza... ochi tai nu isi revin doar in timpul cat bei apa .... daca nu cumva bei apa de la o cismea la 2 strazi distanta :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Cristycs, utilizator
De ce nu il reclamati mai sus.Daca sunteti mai multi , cu atat mai bine pt voi.Asta daca activati in privat...Patronilor nu le prea convine sa le scada productivitatea, iar pe criza asta au de unde sa angajeze rapid.

Agravarea problemei cu ochii o trebuie certifica un medic de medicina muncii...nu e asa simplu cu proba in instanta...
@antoanela... are dreptate, reclamati la superior daca sunteti "tipul de om care nu se lasa calcat in picioare de nimeni si pe langa asta o sa mai corectez si din erorile din sistem pentru cei care muncesc acolo." Si convigeti si colegii sa va sustina, astfel isi apara demnitatea.
Eu va multumesc frumos,stimate domn,pentru ca aveti ambitie si va felicit, pentru ca vreti sa aveti demnitate in munca si respect,cu atat mai mult cu cat sunteti dispus sa corectati problemele de comportament de la locul de munca.
Daca toti am pleca capul,unde am ajunge?! suntem intr-un stat de drept si avem parghiile necesare.

In primul rand trebuie sa faceti reclamatie la persoanele din conducere cu privire la atmosfera creata la locul de munca.Sunt precizari clare in Regulamentul intern,aveti?
Totodata in contractul individual de munca aveti niste drepturi,durata zile de lucru,etc ,iar angajatorul niste obligatii.Acelasi lucru si in CCM.

Puteti sesiza ITM si Inspectia muncii pentru conditiile locului de munca precum si pe linie de securitate si sanatate in munca.

Succes!

Alte discuții în legătură

Buna seara! astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap ... Lupei Luminița Lupei Luminița Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap copilului meu. Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o ... (vezi toată discuția)
Zile libere oferite pentru ture de 11.5 ore AF283 AF283 Buna ziua, Locul meu de munca presupune monitorizare 24/7 si treaba se face pe ture de 11.5 ore. Fiind de 11.5 ore, nu de 12, compania ne poate cere sa ... (vezi toată discuția)
Incalcare de drepturi si subminarea personalitatii:bună ziua ,lucrez la un supermarket pe post de manipulant marfa ... Andra Alexa Andra Alexa Bună ziua ,lucrez la un supermarket pe post de manipulant marfa în contract dar sunt repartizata pe casa de marcat în lipsa de personal,mă confrunt zilnic ... (vezi toată discuția)