avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală pentru șantaj și hărțuire. Ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală pentru șantaj și hărțuire. Ce pedeapsă riscă făptuitorul?

Buna ziua,
Am avut o aventura extra-conjugala care s-a terminat acum 2 luni. Persoana in cauza a continuat sa ma hartuiasca tot acest timp prin sms-uri, printre care si sms-uri de amenintare ca ar fi facut rost de numarul sotului meu. Acum o saptamana insa l-a contactat pe sotul meu pe facebook sa ma dea in vileag, avand parola acestuia am sters si blocat, Apoi a contactat=o pe sora acestuia trimitandu-i poze compromitatoare cu mine..Intr-un final s-a intalnit cu sotul meu si m-a dat in vileag. Acum 3 zile sotul meu a depus cererea de divort in urma dezvaluirii acestor fapte. Persoana in cauza nu s-a oprit aici, ci m-a amenintat in continuare ca imi cauta rudele pe facebook si vine acsa la tatal meu sa-i arate poze compromitatoare si un filmulet compromitator pe care spune ca il are cu mine..Astazi nu am mai suportat situatia si m-am dus la Parchet si am depus plangere penala impotriva lui..

Intrebarea mea este, va scapa doar cu o amenda caci daca cu atat ma poate ajuta legea, acest lucru il va inrai si mai tare si mai bine imi retrag plangerea. Nu stiu ce sa mai fac sa se termine cosmarul asta..
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Rei899 , utilizator 13:20, 27 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Darea în vileag al unei fapte compromitâtore se numeste denuntare!
În nici un moment nu ati specificat câ persoana care v-a amenintat cu denuntarea vis-a-vis de sot si familie a fâcut-o si o face în scopul de a obtine un avantaj material sau de alt "tip"!!!
În UE, în acest moment, se studiazâ crearea uneui statut legat de lansator de alertâ (whistleblowers, dupâ diversele scandaluri de tip: LuxLeaks, Panama Papers, UBS, etc...).
Deasemenea, ar trebui sâ fiti la curent cu scandalurile sexuale denuntate în vest (Weinstein, Pollack, Spacey, etc...).
Aceste scandaluri sunt atât de morale câ s-au creat hashtag-uri ca #DenounceYourWeinstein
în SUA si #BalanceTonPorc în Franta (vezi: [ link extern ] , ).
Deci, atât timp cât nu veti putea face proba câ denuntarea a fost fâcutâ in scopul de a obtine prin constrângere un avantaj, plângerea va fi clasatâ.

-Editat de administrator: Nu discutăm userii. Vă rog să vă abțineți. Mulțumesc-
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
hartuirea nu se pedepseste cu nimic. la fel cu nimic amenintarea. la fel cu nimic santajul. se claseaza. asta e romania. am eu un caz concret dovedit cu inscrisuri cu amenintare cu moartea mea si a familiei mele. am si 3 martori care au asistat la destule evenimente cu persoana pe care am denutat-o si aceasta persoana a zis doar politistului care a anchetat dosarul ca nimic nu e adevarat. raspunsul politistului va intrebati ? dosar cu propunere de clasare. nu s-a tinut cont de nimic. asa ca succes !
Din pacate ma tem ca ma asteapta aceeasi soarta..cu justitia noastra,,
Iar cand iti faci dreptate singur tocmai atunci se respecta legea..pentru ca la noi trebuie sa se intample ceva foarte grav sa se faca ceva..
Dar aici intram in alte probleme care nu fac obiectul forumului.
Multumesc din suflet tuturor pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)
Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum doua luni am inceput sa vorbesc cu o fata, am ... FlorinRipa FlorinRipa Buna ziua! Acum doua luni am inceput sa vorbesc cu o fata, am cunoscut.o pe un site unde vindea continut pentru adulti, in ultima vreme ma tot ameninta ca o sa ... (vezi toată discuția)