avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie handicap

Buna seara, am o intrebare legata de pensia de invaliditate .. tatăl meu are un defect de vedere destul de grav si să decis ca el să primească pensie de handicap gradul 3 (520 lei/luna). Din 2015 până în 2016 nu a muncit deloc .. iar din februarie 2016 până în prezent deoarece nu putea face nimic cu acea pensie i-am gasit un loc de munca la o firmă de pază unde lucra cu contract de 4 ore si nu ai fost probleme dar in mărie 2017 angajatorul a reunit contractul de munca trecândul la 8 ore . Din august 2017 nu a mai primit pensie ba mai mult luna trecută a venit un plic in care scria ca trebuie sa dea inapoi 180o de lei (bani necuveniti) iar luna aceasta alt plic cu încă 2000 de lei de plata tot (bani necuveniti) ce se poate face si care ar fi rezolvarea dacă mă puteți ajuta cu un sfat. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:29, 24 Noiembrie 2017
Ce rezolvare mai doriți`? Tata a dovedit că este bun de lucru prin faptul că poate lucra 8 ore, deci nu se justifică să mai primească pensie pentru incapacitate parțială de muncă.
Un bolnav care și-a pierdut parțial capacitatea de muncă, nu rezistă 8 ore la lucru.
Pentru lunile în care a lucrat 8 ore, trebuie sa returneze banii, deoarece ia primit nejustificat și ilegal.
`
Pe viitor dacă se va îmbolnăvi, va avea dreptul să solicite din nou pensie de invaliditate.
La pensie de boală gradul 3 au dreptul numai bolnavii care și-au pierdut pe jumătate capacitatea de muncă, și astfel nu rezistă la 8 ore de muncă.
`
Pensie de handicap nu există, tata dvs a beneficiat de pensie de boală(invaliditate), nu de INDEMNIZAȚIE de handicap.
Confundați INDEMNIZAȚIA de handicap cu pensia de invaliditate, care sunt total diferite.
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap MariaPopescu123 MariaPopescu123 Buna ziua! Mentionez ca am pensie de handicap de gradul II. Intre timp, conditia mea fizică s-a îmbunătățit. Am început să lucrez, însă nu am ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii imi interzice cumulul pensiei cu salariu SC OCTCRIS IMPEX SRL SC OCTCRIS IMPEX SRL Sunt pensionat de boala prin pierderea totala a capacitati de munca gradul doi de si pot sa mai muncesc casa de pensii imi interzice sa cumulez pensia cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)