avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Există grad de rudenie între soții divorțați?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Există grad de rudenie între soții divorțați?

Verisorul meu a divortat. Va rog sa-mi spuneti daca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, mai exista vreun grad de rudenie intre verisorul meu si fosta sotie (si rudele acesteia).
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:46, 23 Noiembrie 2017
Sotii nu sunt rude intre ei.
Multumesc pentru raspuns. Ma refeream la afini. Verisorul are un SRL care, probabil, va intra in insolventa. El intentioneaza sa-i doneze/vanda fostei sotii cota lui din imobilul detinut in comun cu aceasta (nu s-a efectuat partajul) fara sa existe riscul ca lichidatorul judiciar sa anuleze in instanta aceasta tranzactie (donatie/vanzare). Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rudenie nu a existat niciodata. Rudenia tine de descendenta dintr-un ascendent comun (Adam nu se pune la socoteala) iar una dintre conditiile casatoriei este tocmai aceea ca sotii sa nu fie rude (verisorii primari se pot casatori doar cu dispensa/aprobare )
Afinitatea este legatura dintre un sot si rudele celuilalt sot. Asadar nici afini n-au fost vreodata pentru ca ... au fost soti. Dupa divort sunt fosti soti ceea ce in anumite conditii poate conduce la unele incompatibilitati.
Daca ne scrieti care este problema va raspundem si la ea.
...
Na, ca raspunsarati in acelasi timp in care eu postam.
Cand e vorba despre actiunea pauliana (prin care creditorul cere desfiintarea unui act facut in paguba sa) nu prea conteaza pentru admiterea ei afinitatea sau rudenia cat timp actul e facut vadit in scopul micsorarii patrimoniului.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie danaenache danaenache daca sunt afin de gradul III cu o persoana , ma pot casatori cu ea? multumesc. (vezi toată discuția)
Mai exista rang de rudenie in acest caz ... catalina.p catalina.p Salut! Sunt divortata de 1 luna si socrii mei au fost de acord sa imi inchirieze apartamentul lor (parinti lui locuind in alt apartament in acelasi oras , ... (vezi toată discuția)
Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)