avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj casa donata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj casa donata

mama ar vrea sa divorteze dar nu poate pt ca nu vom avea unde sta. Casa in care stam este pe numele lui tata si a primit=o cu act de donatie de la parintii sai adoptivi.
Cand s-au casatorit tata avea deja casa. Mama intretine aceasta casa de 25 d ani, mai mult singura. ce sansa ar avea in caz de partaj la jumatate din aceasta casa? Eu si sora mea suntem majore.

Astept un raspuns va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 05:34, 11 Octombrie 2009
corina_gf a scris:

mama ar vrea sa divorteze dar nu poate pt ca nu vom avea unde sta. Casa in care stam este pe numele lui tata si a primit=o cu act de donatie de la parintii sai adoptivi.
Cand s-au casatorit tata avea deja casa. Mama intretine aceasta casa de 25 d ani, mai mult singura. ce sansa ar avea in caz de partaj la jumatate din aceasta casa? Eu si sora mea suntem majore.

Astept un raspuns va multumesc.

Din nefericire,mama dvs.,nu are nicio sansa,casa despre care faceti vorbire,fiiind primita cu titlul de donatie de tatal dvs.Deci aceasta casa ,are regim de bun propriu al tatalui dvs.si nu poate face obiectul impartelii(partjaului).
orice bun primit inainte de casatorie este bun propriu deci apartine tatalui, doar daca era dar de nunta se putea discuta.
Mama nu poate ridica pretentii asupra casei, dar are un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate in familie madalina1990 madalina1990 Buna ziua! Am cateva nelamuriri si as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.Sunt casatorita de 1 an,iar inainte de asta am trait in concubinaj cu actualul ... (vezi toată discuția)