avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am finalizat în timpul căsniciei casa primită de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am finalizat în timpul căsniciei casa primită de soț de la părinții lui, dar el mă amenință că nu îmi va da nimic la partaj deși valoarea ei este în prezent mult mai mare decât atunci când ne-am căsătorit. Am șanse să primesc ceva?

Sunt căsătorită de aproape 15 ani si avem si un copil de 8 ani....soțul a primit prin donație de la părinți cu 3 zile înaintea căsătoriei noastre casa nefinalizata....in toți acești ani am investit banii primiți de la nunta,bani primiți de la părinți,un credit de 23000 euro....in curs de plata si acum ...
si salariile noastre....(valoarea donație era in 2004 1500o euro iar la ultima expertiză a băncii in 2017 era 147000 euro)din cauza infidelitatilor repetate am hotarat să divortez însă soțul meu mă amenința că nu imi va da nimic mie si copilului meu ...mentionez ca azi casa este finalizată interior ,exterior,curte ...si avem si masina....oare in urma unei acțiuni de partaj am sansa sa primesc ceva?multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:50, 4 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Prin partaj aveti dreptul sa primiti contravaloarea a 1/2 din toate imbunatatirile aduse imobilului si 1/2 din valoarea tuturor bunurilor achizitionate in aceasta perioada.
Amenintarile lui sunt doar pentru a va speria.
Daca se ajunge la divort si partaj solicitati ajutorul unui avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiscutabil aveti un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse imobilului chiar daca acesta este bun propriu al sotului.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, pretenții materiale exagerate. contează infidelitatea în partaj? Danny9zeci Danny9zeci Buna ziua. O sa incerc sa fac un rezumat si sa dau detalii pe parcurs daca vreun avocat ma poate ajuta cu raspunsuri. Sunt casatorit de 1 an si 3 luni iar in ... (vezi toată discuția)
Juridic C.Razvan C.Razvan Bună seara. Câte șanse am sa fiu despagubit moral și material dacă am fost evacuat fără a avea o hotărâre judecatoreasca din casa unde locuiesc de 8 ... (vezi toată discuția)
Partaj valerica123 valerica123 Buna ziua! As dori sa va intreb ce drepturi am in cazul unui partaj in situatia urmatoare: Imobilul in care am locuit impreuna cu fostul sot ... (vezi toată discuția)