avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autoturism înmatriculat pe PFA, neamortizat în ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autoturism înmatriculat pe PFA, neamortizat în totalitate. La ce valoare se poate vinde?

Buna ziua, Vreau sa vand autoturismul de pe PFA dar nu e in totalitate amortizat. Valoarea de intrare e 74100 fara TVA . Intrebarea mea e cam la ce valoare o pot vinde si daca mai trebuie sa platesc impozit si alte taxe. Multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:43, 23 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzarea ar trebui facuta la valoarea de piata.

Art 7 Cod fiscal:

32. preț de piață - suma care ar fi plătită de un client independent unui furnizor independent în același moment și în același loc, pentru același bun sau serviciu ori pentru unul similar, în condiții de concurență loială;

Ca PFA aveti obligatia de a respecta regulile privind amortizarea, prevăzute în titlul II din Codul Fiscal:

Norme Cod Fiscal:

27. În aplicarea prevederilor art. 28 alin. (14) din Codul fiscal, la momentul scăderii din gestiune a mijloacelor de transport din categoria M1, valoarea rămasă neamortizată este deductibilă în limita a 1.500 lei înmulțită cu numărul de luni rămase de amortizat din durata normală de funcționare stabilită de contribuabil potrivit Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturism oroszstefanpfa oroszstefanpfa Conform ordonantei comentata pe site maxim deductibil pe luna sunt 1500 roni. Inmultind 12 luni cu 6 ani rezulta 108000 roni, cca 25000 euro. Dar tot pe site ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la un pfa la venit real it popaica popaica Buna ziua Sunt un pfa la venit real cu activitate in IT. Ma intereseaza daca cumpararea unui laptop ( este un MAC necesar desfasurarii activitatii ) pe PFA ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile generate de pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta contabila a unor active retrocedate este deductibila fiscal? c_neacsu c_neacsu In urma unei Sentinte civile emise de Tribunal, sentinta definitiva si irevocabila, s-a stabilit retrocedarea unui imobil si a unui teren din patrimoniul ... (vezi toată discuția)