avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot obține negocierea salariului brut? Firma e ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot obține negocierea salariului brut? Firma e mică iar patronii sunt nepăsători

Rog un sfat care ar fi foarte util pentru foarte multi angajati aflati in situatia urmatoare:
-Societate privata cu 1-2 angajati la cateva puncte de lucru in tara (sub 21 de angajati)
-Patronii nu au intentia de a negocia salariile brute
-Angajatii nu au reprezentanti si nici nu apartin la sindicate
-Nu exista contracte colective de munca.
Care ar fi pasii de urmat pana la data de 20 decembrie. De unde am putea procura un model de solicitare de la angajat catre angajator de negociere a brutului ? Angajatilor le e teama sa si asume raspunderea ca reprezentant pt negociere. Daca un singur angajat cere negocierea rezultatul e valabil si pentru ceilalti angajati ?
Multumim anticipat !
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: windy , utilizator 18:49, 23 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Negocierea colectivă, obligatorie chiar dacă angajatorul vrea oricum să ajusteze salariile brute
www.avocatnet.ro/articol_469...

Pasii sunt:
- convocarea la negociere
- proces-verbal al negocierii
- incheiere acte aditionale

Daca un singur angajat cere negocierea, rezultatul nu este valabil si pentru ceilalti angajati.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am citit articolul recomandat de dv. Exista insa varianta in care angajatorul nu declaseaza negocierea. Reprezentantul angajatilor /angajatul poate solicita in scris aceasta negociere in cazul in care angajatorul nu o face. Un model de convocare la negociere din partea angajatului unde as putea gasi ? Va rog sugerati mi cum ar trebui formulat acest convocator. Specific : adresat de catre umilul angajat catre angajator.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CONVOCATOR PENTRU NEGOCIERE

......................................... (institutia, societatea etc.)
Nr. ........... din ...............

Convocator

In temeiul dispozitiilor art. 229 alin. (2) din Codul muncii si a Legii nr. 62/20111, conducerea ...................................(institutia, societatea etc.), reprezentanta prin ..............................................., in calitate de .................................................... (numele si prenumele) (denumirea functiei)

Va invita sa participati la negocierea ...................................., care va incepe in data de ....................., ora .................., la sediul din ........................

sau

In temeiul dispozitiilor art. 229 alin. (2) din Codul muncii si ale art. 129 din Legea nr. 62/2011, reprezentantii salariatilor/ salariatii sunt invitati sa se prezinte in ziua de .................................... ora ........................ la sediul nostru din ........................................................................ (localitatea)
str. .................................................. nr. ...................judetul/sectorul ............................ in sala ...................., in vederea stabilirii calendarului negocierilor.
.......................................
Cu toata stima .. Convocatorul acesta se poate adapta? Este formulat ca fiind trimis de catre angajator catre angajati. Pe noi ne intereseaza formularea inversa ,de la angajat catre angajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate adapta la situatia dvs .. insa va trebui sa asteptati initiativa angajatorului.

Alte discuții în legătură

Negociere ccm la nivel de unitate alinadobre alinadobre Am o firma care are peste 21 de salariati si doresc sa intocmesc documentatia pt negocierea colectiva care este obligatorie conform Codului Muncii. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Ccm 2013 buboka buboka Buna ziua! Va rog, ajutati-ma sa inteleg ceva. Angajatorul la care lucrez are peste 20 de salariati. Deci trebuie sa intocmeasca CCM, indiferent de faptul ca ... (vezi toată discuția)