avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pretul unui divort mai complex
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pretul unui divort mai complex

Buna dimineata,

Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat?

Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt divort, In care sunt invocate o multime de motive false (am gasit pe net o serie de asa zise motive pt divort, si vad ca le a inflorit pe acelea )! Suntem casatoriti de 22 de ani (avem o fata de 21ani), a avut un amant in primii ani de casatorie, cand a realizat cat de mult a gresit fata de mine a incercat sa se sinucida, dar am dus-o la spital si s-a facut bine, si am iertat-o de dragul copilului. Problema e ca, se pare ca acum are alt amant, si a intentat divort.


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:25, 12 Octombrie 2009
depinde...
Onorariul avocatului il discutati atunci cand il angajati.
totusi trebuie sa existe si o suma minima si una maxima..? nu? nu vreau sa stiu pretul fix, pt ca sunt constient ca nu poate sa spuna nimeni asta, vreau doar un pret cu aproximatie..

va rog
De ce credeti ca este atat de complex acest divort?
Sunteti casatoriti de 22 de ani si nu aveti copii minori, puteti foarte bine sa divortati prin acordul partilor - la primul termen de judecata va prezentati in instanta si va declarati de acord cu desfacerea casatoriei, pe motiv ca nu va mai intelegeti.
Complex ar putea sa fie partajul - a cerut sotia si partajul bunurilor comune? Modalitatea de partaj propusa de ea s-ar putea sa nu va convina, si atunci intr-adevar merita sa angajati un avocat.

In cazul in care interesul dvs. este mentinerea casatoriei, demersurile de impacare trebuie sa le faceti singur, pentru ca nicio instanta nu va mentine o casatorie pe care unul dintre soti nu o mai doreste - este suficient sa ceara sotia divortul, si chiar daca dvs. va opuneti se va admite cererea de divort. Dragoste cu sila nu se poate.
posibil ca onorariu minim sa plece de la 300 lei ...:)

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Divort..ajutati ma va rog niculinu niculinu Buna ziua, Am nevoie de niste sfaturi va rog! Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt divort, In care sunt ... (vezi toată discuția)
Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)