avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort..ajutati ma va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort..ajutati ma va rog

Buna ziua,

Am nevoie de niste sfaturi va rog!
Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt divort, In care sunt invocate o multime de motive false (am gasit pe net o serie de asa zise motive pt divort, si vad ca le a inflorit pe acelea )! Suntem casatoriti de 22 de ani (avem o fata de 21ani), a avut un amant in primii ani de casatorie, cand a realizat cat de mult a gresit fata de mine a incercat sa se sinucida, dar am dus-o la spital si s-a facut bine, si am iertat-o de dragul copilului. Problema e ca, se pare ca acum are alt amant, si a intentat divort.
Vreau sa stiu:
1) Daca ea a intentat divort eu trebuie sa platesc judecata?
2)Avem un apartament impreuna, si fata va ramane cu mine, pot sa primesc mai mult decat 50% din valoarea casei?
3)Exista avocati dati in oficiu de stat?
Sau mai concret eu ce pasi as putea sa urmez ca sa fie totul ok?

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
niculinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:08, 12 Octombrie 2009
Daca ea a parasit domiciliul dvs. puteti invoca parasirea de domiciliu. Ar fi bine sa aratati dovezile ca a fost internata in spital -tentative de sinucidere si aratand veniturile dvs. faceti cerere catre barou pentru desemnarea unui aparator din oficiu.Asa o sa fie mult mai simplu sa va aparati.Va trebuie aparator neaparat.
Buna ziua,
In cazul in care ea a parasit domiciliul,puteti invoca aceasta.Este bine sa adaugati si dovezile din care reiese tentativa de sinucidere,internarea in spital etc.
Faceti o cerere catre barou pentru desemnarea unui avocat din oficiu,aratand bineinteles si cuantumul veniturilor dvs din care va reiesi faptul ca nu va permiteti plata onorariului unui avocat.
Mult succes!;)
ralucastefan2007 a scris:

Daca ea a parasit domiciliul dvs. puteti invoca parasirea de domiciliu. Ar fi bine sa aratati dovezile ca a fost internata in spital -tentative de sinucidere si aratand veniturile dvs. faceti cerere catre barou pentru desemnarea unui aparator din oficiu.Asa o sa fie mult mai simplu sa va aparati.Va trebuie aparator neaparat.

si aveti idee cumva cu casa si copilul meu ce se poate intampla?
si pana la urma ce e de castigat in plus daca arunca cu noroi aiurea in loc de a intenta un proces de divort normal? printr -un "circ" de genul poate sa castige mai mult din casa sau ce?
Si pt a depune cererea pt avocat trebuie sa merg la judecatoria unde a fost intentat procesul , nu?
Va multumesc din suflet!
Daca locuinta este un bun comun,conform art. 36 alin. (1),la desfacerea casatoriei,bunurile comune se impart intre soti,potrivit invoielii acestora. Daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor comune,va hotari instanta de judecata.
Pentru aceasta speta este de preferat sa aveti un avocat.La sfarsit este posibil ca pierderea sa fie mai mare decat daca ati fi platit un avocat pentru un divort si partaj asistat de un avocat care sa se implice.Faptul ca a mentionat motive asa zise false nu influenteaza actiunea de partaj care este ulterioara incheierii divortului.Orice afirmatie in instanta trebuie si demonstrata cu dovezi si martori.Dar primul pas pe care ar trebui sa/l faceti este o intampinare depusa la judecatoria unde a fost intentat divortul cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecata.Avocatul va sti ce are de facut.Deci primul pas este gasirea unui avocat.
Aveti aici link/ul in care puteti citi despre procedura de intampinare.
[ link extern ]
Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Pretul unui divort mai complex niculinu niculinu Buna dimineata, Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat? Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita la copil anilabi anilabi Inca nu am bagat divortul, dar el a parasit domiciliul. S-a mutat cu amanta. Avem un copil de 1 an jumate pe care planuieste deja sa-l ia la plimbari cu el ... (vezi toată discuția)