avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizita la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizita la copil

Inca nu am bagat divortul, dar el a parasit domiciliul.
S-a mutat cu amanta.
Avem un copil de 1 an jumate pe care planuieste deja sa-l ia la plimbari cu el si cu amanta care are si ea la randul ei un copil.
Pot oare sa obtin in instanta vizite asistate?
Am acte de la spital precum ca amanta a avut tentativa de suicid chiar cu o zi inainte sa se mute cu el.

Cel mai recent răspuns: anilabi , utilizator 22:00, 22 Iunie 2010
Atat timp ce nu s-a pronuntat divortul si incredintarea minorului catre unul dintre parti, ambii parinti au drepturi si obligatii egale.
In ceea ce priveste tentativa de suicid....nu va ajuta cu nimic in cauza.
Introduceti actiunea de divort din culpa exclusiva a paratului si solicitati incredintarea minorului. Instanta nu va acorda din oficiu un drept de vizita parintelui caruia nu i s-a incredintat minorul, ci numai daca tatal va solicita acest lucru fie printr-o cerere reconventionala in cadrul actiunii dv. de divort, fie printr-o cerere separata.
Nu sunteti obligata, in situatia data, parasire imobil, sa il lasati sa-si vada copilul sau sa-l ia la amanta nebuna daca credeti ca aceasta ii va dauna minorului. Daca va dori va trebui sa o ceara instantei si, numai in baza unei hotarari irevocabile veti putea fi obligata in acest sens. Pana atunci insa, bucurati-va de liniste...alaturi de copilul dv. ;)
fara sa se pronunte divortul nu va este incredintat minorul numai d-tra.
deci el poate pleca cu minorul la plimbare oricand.
deci el poate pleca cu minorul la plimbare oricand.

Daca mama se impotriveste, tatal nu are alta solutie decat introducerea unei actiuni in instanta pentru a obtine acest drept. Mama nu poate fi obligata altfel sa dea copilul de buna voie tatalui daca nu doreste si nici nu poate lua minorul de la mama cu forta. ;)
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am consultat un avocat si maine introducem actiunea de divort, in conditile in care m-ati sfatuit.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite anilabi anilabi O mamica poate obtine in instanta vizita asistata? Exista asa ceva? Poate tatal sa petreaca timpul cu copilul doar in prezenta mamei? Daca dovedesc in ... (vezi toată discuția)
Drept vizita/legatura minor cypyk cypyk in urma divortului copilul a fost incredintat mamei iar in sentinta ramasa definitiva si irevocabila nu este mentionat un program prin care tatal poate vedea ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)