avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pretul unui divort mai complex
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pretul unui divort mai complex

Buna dimineata,

Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat?

Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt divort, In care sunt invocate o multime de motive false (am gasit pe net o serie de asa zise motive pt divort, si vad ca le a inflorit pe acelea )! Suntem casatoriti de 22 de ani (avem o fata de 21ani), a avut un amant in primii ani de casatorie, cand a realizat cat de mult a gresit fata de mine a incercat sa se sinucida, dar am dus-o la spital si s-a facut bine, si am iertat-o de dragul copilului. Problema e ca, se pare ca acum are alt amant, si a intentat divort.


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:25, 12 Octombrie 2009
sotia dvs a solicitat doar desfacerea casatoriei si reluarea numelui avut anterior casatoriei cu dvs .
avand in vedere ca este un proces de divort simplu, fara copii miniro, nu este cazul sa apelati la un avocat .
poate doar pt a va redacta actele ( intampinare, cerere reconventionala ) .
deci ati putea eventual sa solicitati o consultatie juridica unui avocat .

imobilul in care ati locuit cu sotia , daca este cumparat in timpul casatoriei este bun comun .
veti putea introduce dvs actiune de partaj, dupa pronuntarea divortului .
la partaj veti avea nevoie de avocat .
Actiunea sotiei este una de divort si atat.
Cererea de partaj poate fi facuta fie odata cu divortul, fie in timpul sau dupa desfacerea casatoriei. Cele doua cereri (divort si partaj) sunt diferite iar divortul nu este conditionat de partaj. Doar partajul nu poate fi introdus anterior divortului.
Dupa cum vad din cererea reclamantei, nu aveti copii minori rezultati din casatorie deoarece nu apare petitele privind incredintarea minorului si plata pensiei de intretinere in favoarea acestuia, astfel ca puteti sa va prezentati personal in fata instantei si sa declarati ca sunteti de acord cu divortul solicitat de reclamanta. Daca aceasta casatorie are o durata mai mare de 1 an, casatoria se poate desface prin acordul partilor, pur si simplu la primul termen de judecata stabilit de instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Divort..ajutati ma va rog niculinu niculinu Buna ziua, Am nevoie de niste sfaturi va rog! Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt divort, In care sunt ... (vezi toată discuția)
Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)