avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont bancar al minorului, blocat până la majorat. Sunt bănci care oferă această posibilitate?

Buna ziua,. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a deschide un cont bancar pe numele unui minor, cont in care sa-i pot pune pensia de intretinere. Minorul sa aibe acces de a scoate suma doar la implinirea varstei de 18 ani si nu mai repede. Chiar daca minorul detine C.I. la varsta de 14 ani sa nu poata face vreo operatiune. Daca este posibil, va rog sa-mi spuneti si care este aceea banca la care se poate face aceasta operatiune. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: silie , utilizator 19:08, 25 Noiembrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu stiu daca exista o asemenea banca dar ma intreb, daca acel copil care nu va primi banii la care are dreptul va mai ajunge la varsta de 18 ani sau va trece dincolo rapid fiind lipsit de mancare, imbracaminte si cultura????!!!!
Copilul are nevoie de banii aceia acum nu la 18 ani!
Banii respectivi sunt necesari pentru o dezvoltare armonioasa a lui.
Legiuitorul cand a stabilit aceasta obligatie impusa parintilor a facut-o PENTRU MINOR, in INTERESUL SAU SUPREM.
Vreti sa-i asigurati la 18 ani niste bani nu va opreste nimeni sa-i depuneti, peste acea obligatie legala, o suma lunara sau cand va puteti permite intr-un cont.
Sunt cazuri in care banii nu ajung la copil niciodata.Platim pensia degeaba.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti sa solicitati ca pentru acei bani sa primiti o explicatie dar asta este altceva.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zega a scris:

Sunt cazuri in care banii nu ajung la copil niciodata.Platim pensia degeaba.


Platiti degeaba pensie, copilul dvs nu mananca ? Trebuia sa ii chemati pe astia de la cartea recordurilor sa constate ca al dvs traieste cu aer.
Daca dvs va intretineti copilul in naura, e de apreciat. Puteti solicita in instanta sa nu mai platiti pensia in bani, dovediti ca va intretineti copilul in natura.

@laurdarius, puteti deschide cont si ii puteti pune acolo bani pt studii sau pt ce vreti dvs. Pensia insa, trebuie sa i-o platiti separat asa cum s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca. Copilul consuma si pana la 18 ani.
Puteti insa sa va intelegeti cu celalalt parinte, poate va intelegeti in aceasta privinta, daca mama castiga destul, ii poate asigura ea cele necesare traiului si dvs sa faceti depuneri pt studii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de intretinere reprezinta o prestatie lunara.

Sumele de bani sunt folosite in acest sens.

Asadar, un depozit bancar nu poate fi facut, sumele de bani se platesc lunar si sunt folosite in vederea asigurarii subzistentei minorului.

Alte discuții în legătură

Pensia limentra si custodia copilului cristina@1234 cristina@1234 in anul 2006 am parasit tara iar sotul a facut plangere la politie ptr parasire de domiciliu si abandon familiar tin sa anunt ca eu nu aveam domiciliul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)