avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia limentra si custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia limentra si custodia copilului

in anul 2006 am parasit tara iar sotul a facut plangere la politie ptr parasire de domiciliu si abandon familiar tin sa anunt ca eu nu aveam domiciliul stabilit la el acasa am avut doar o viza de fotant si aceea era expirata.apoi a inaintat divortul si sa dat sentinta prin neprezentare iar custodia ia fost incredintata lui(de toate astea eu am aflat mai tarziu).eu trebuia sa platesc pensie alimentara cum nu eram de acord cu sentinta nu am facut-o dar in shimb iam deschis copilului un cont personal si banii iam depus acolo,intrebarea mea este daca acei bani in instanta sunt luati in calcul ca si pensie alimentara (tinand cont ca acesti bani nu se pot scoate pana cand copilul nu implineste varsta de 18 ani )sau trebuie sa platesc aparte tinand cont ca sunt 3 ani si ceva si ce posibilitate mai am sai iau copilul.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 05:41, 5 Martie 2010
Banii pe care sunteti obligata sa ii platiti cu titlul de pensie de intretinere pentru minor ,sunt pentru minor si in folosul exclusiv al acestuia(pentru cresterea si intretinerea acestuia).
In aceasta situatie prestatia trebuie sa revina celor care au minorul in intretinere cu regularitate,lunar.
Un cont care poate fi deschis la majorat nu poate indeplini conditiile prevazute de lege pentru ca aceasta este o prestatie care ar fi folosita in viitor,ori minorul are nevoie de bani acum.
Este laudabila atitudiunea dvs.,dar prestatia periodica,numita pensie de intretinere, trebuie sa ajunga lunar si fara intarziere la minor pentru a fi folosita pentru acesta si in interesul acestuia.
Neachitarea cu rea credinta mai mult de 2 luni a obligatiei de intretinere pentru minor,la plangerea penala a parintelui caruia i-a fost incredintat atrage sanctiunea penala
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
mam documentat in ceea ce priveste legea dar tinand cont ca nu eram in tara si nu am fost instiintata,ce pot face¿ptr ca intro instanta o sa mi se spuna ca nu am avut grija sau ca nu mam interesat de copil dar eu iam bagat mereu bani in contul copilului¿trebuie sa platesc pensia alimentara¿tot din urma¿
nu.. trebuie doar sa dati acces la banii din contul acela special ex-sotului si pe viitor sa-l alimentati lunar cu suma dispusa de instanta ca pensie... daca faceti cerere de reincredintare a minorului numai e cazul
verificati-va mesageria privataB-)
daca nu platiti lunar pensie de intretinere pentru minor riscati ca fostul sot sa va faca plangere penala. Copilul puteti sa-l luati in intretinere numai cu acordul lui, daca va incuviinteaza instanta acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara chiriac laurentiu chiriac laurentiu sunt divortat si cu prima sotie am un copil si m-am recasatorit.Cu actuala sotie am un copil si vreau sa stiu daca sunt obligat sa platesc pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lili5 lili5 sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara. nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)