avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

am o problema a fretelui.a divortat in 2007 dar era in strainatate si nu a stiut.cu un copil la mijloc el trebuia sa plateasca pensia alimentara de 75 ron nu ia platit.in 2009 sa facut o marire de 125 de ron.mentionez inca o data ca nu a platit.luna trecuta a fost acasa si a stat cu copilul ia cumparat multe lucruri si totul e ok doar ca fosta sotie vrea pensia alimentara toata din urma.vazand sentintele am facut un calcul a iesit 6500 ron.fratele meu nu avea are atatia bani i a ramas sai dea vputin cate putin
PRIMA INTREBARE aceasta luna ia pus 250 tinand cont ca trebuia sai plateasca 125 restu e considerat restanta ca si cum ar plati o luna din urma?
A DOUA INTREBARE acei bani iam pus eu prin mandat postal la sectiune am scris plata pensiei alimentare si restanta.dar aparte numele meu si nu al fratelui meu.trebuia sa scriu ca vin ndin partea lui?sunt valabili acei bani ca pensie alimentara?
A TREIA SI ULTIMA: acum ca a inceput sa platesca mai poate sal dea in judecata ptr neplata pensiei tinand cont ca are restanta din urma?
as dori un raspuns ptr fiecare intrebare va multumesc
Daca banii i-ati pus prin mandat postal si ati specificat ce reprezinta (pensie luna in curs +restanta) atunci este ok. Puteti trece ca ea reprezinta pensia achitata de fratele dvs la mentiuni. El nefiind prezent nu aveti cum altfel sa faceti decat sa ii expediati in numele dvs. Nu este nicio problema din acest punct de vedere, desi exista si transferuri bancare prin cont. Adica fratele sa plateasca acesti bani direct in contul sotiei.

Fosta sotie il poate da in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere sau ii poate face plangere penala pentru abandon de familie. Avand in vedere ca a inceput sa plateasca o eventuaa plangere penala nu va avea niciun rezultat. Cu actiunea de majorare a pensiei poate avea succes doar daca fratele dvs are venituri mai mari in prezent si daca ea face dovada acestor venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ana2006 ana2006 trebuie sa platesc pensia alimentara la copilul meu.unde trebuie sa ma adresez la ce institutie ?am nevoie de ceva acte? poate sa puna altcineva banii in locul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara refuzata laura4u78 laura4u78 Desi legea a hotarat o pensie alimentara de 60 ron, de 7 ani ii trimit fostei mele sotii 300 ron pe luna. Acum doua luni am anuntat-o ca pentru o perioada nu o ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare lauren lauren In urma hot. jud.din ian. 2012, fostul sot trebuia sa plateasca pensie de intretinere pentru copilul minor care mi-a fost incredintat , 100 lei lunar. Nu a ... (vezi toată discuția)