avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

In urma hot. jud.din ian. 2012, fostul sot trebuia sa plateasca pensie de intretinere pentru copilul minor care mi-a fost incredintat , 100 lei lunar.
Nu a platit deloc si in iunie 2013 am depus plangere la Parchet. A ajuns la sectia de politie de care apartin , am fost chemata, am dat declaratie; probabil si fostul sot a fost chemat si ca urmare am primit prin mandat postal 500 lei de la el , pe care a specificat ca suma reprezinta pensia alimentara pentru lunile martie, aprilie, mai, iunie si iulie 2013. De atunci imi trimite lunar cate 100 lei tot prin mandat postal.
Ce se intampla cu plangerea depusa de mine? Eu nu am mai primit niciun raspuns nici de la sectia de politie , nici de la parchet.
Suma restanta nu se ia in calcul? Se mai urmareste penal in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:11, 25 Octombrie 2013
Pai intrebati la parchet sau la politie acolo unde ati depus plangerea ce s-a intamplat cu ea, banuiesc ca aveti un nr de inregistrare.
Interesati-va la sectia de politie daca dosarul a fost inaintat la parchet, iar daca a fost inaintat, solicitati data la care a fost inaintat si apoi formulati la parchet o cerere de comunicare stadiu dosar.
Pentru formularea cererii aveti nevoie de nr. de dosar ( al parchetului) , nr. pe care il aflati tot de la sectia de politie, daca nu il aveti.
si daca nu a fost inaintat catre parchet, ce se intampla? va mai fi inaintat candva?
Toate plangerile sunt inaintate la parchet dupa finalizarea cercetarilor impreuna cu un referat cu propunerea legala.
Daca nu a fost inaintat, formulati cererea de comunicare stadiu dosar la politie.
De ce nu il executati pe domnul? Pentru restante?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Alinanicolae Alinanicolae Buna ziua.M-ar interesa cum pot afla daca in urma unor plageri penale la o sectie de politie s-a intocmit dosar penal si daca acesta a fost trimis la Parchet. ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala- stadiu dosar senny2007 senny2007 Buna dimineata Am depus o plangere penala la parchet. Parchetul a trimis plangerea la politie.undeva prin oct.- nov. am fost chemat si am dat o ... (vezi toată discuția)
Termen solutionare dosar Victordan Victordan Buna ziua. In iunie 2017 am fost depistat la volan cu alcoolemie de 0.47 in aerul respirat, in sange a iesit 0.9. Problema mea este ca pana la data de ... (vezi toată discuția)