avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen solutionare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen solutionare dosar

Buna ziua.
In iunie 2017 am fost depistat la volan cu alcoolemie de 0.47 in aerul respirat, in sange a iesit 0.9.
Problema mea este ca pana la data de astazi , nu am primit nimic acasa, nu am fost chemat la audieri, nimic.
Avocatul meu a facut cerere la Parchet sa prezinte dosarul, insa nu au prezentat nimic.Nu au un termen in care sa prezinte dosarul, cand acesta este cerut?
Ce metode as avea sa urgentez solutionarea dosarului?
Cel mai recent răspuns: Victordan , utilizator 16:08, 4 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a venit rezultatul probelor biologice, luati legatura cu organul de up sa stabiliti cand sa va audieze.
Daca aveti avocat, ar trebui sa stie cum sa procedeze...

Avocatul mi-a spus ca daca nu am calitatea de suspect in dosar, nu poate face nimic, ci trebuie sa asteptam pana se hotarasc ei sa ma cheme la audieri.Acum nu stiu ce sa zic, el a depus o cerere la Parchet pentru acord de recunoastere, insa nu stiu daca va fi bagata si in seama si aceea cerere, la fel cum nu a fost bagata in seama nici cererea de prezentare a dosarului.
Daca nu aveti calitate in dosar, nu exista temei legal in care sa formulati cererea de consultare, deci in mod evident se respinge.
Mai mult, este clar ca avocatul dvs nu stapaneste bine procedura daca a formulat cerere de initiere-acord de recunoastere a vinovatiei, inainte ca organul de up sa formuleze in mod oficial acuzatia impotriva dvs.
Numai după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.
Formularea unei astfel de cereri cand dvs spuneti ca nu aveti nicio calitate, nu poate decat sa fie respinsa ca inadmisibila.


Buna ziua,

Si in acest caz, prin faptul ca in 6 luni si jumatate nu s-a intamplat absolut nimic in dosarul meu, nu pot face o plangere de tergiversare a dosarului la parchet?
Inainte de a face plangere, v-ati gandit sa luati legatura cu politistul care se ocupa de instrumentarea dosarului?

Alte discuții în legătură

Am permisul reținut de 1 an și 9 luni cu alcoolemia în aerul ... Armany Armany Am permisul reținut de 1 an și 9 luni cu alcoolemia în aerul respirat 1,08 În sânge prima proba 2,06 A doua proba2,27 Și de un an și ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice isarescu isarescu Buna ziua, Pe data de 03.08.2015 am fost oprit de un echipaj de politie, in urma controlului in aerului expirat aveam 0,45, am fost dus pentru recoltare ... (vezi toată discuția)
Buna seara !astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere ... Florentinjenea Florentinjenea Buna seara !Astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere sa ma prezint pentru a mi se înmâna actele de procedura.Am sunat la numărul de contact de ... (vezi toată discuția)