avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara refuzata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara refuzata

Desi legea a hotarat o pensie alimentara de 60 ron, de 7 ani ii trimit fostei mele sotii 300 ron pe luna. Acum doua luni am anuntat-o ca pentru o perioada nu o sa ii pot trimite decat ce 60 ron stabiliti de lege. Prin urmare am pus prin mandat postal 60 ron care s-au intors dupa cateva zile pentru ca a refuzat sa ii primeasca.
Ce se intampla in situatia in care si in urmatoarea luna refuza banii? Mai sunt obligat sa ii trimit? Mentionez ca diferenta de pana la 300 ron am vrut sa ii pun intr-un cont pe numele copilului dar fosta sotie a refuzat sa-mi dea cerificatul de nastere necesar deschiderii unui cont.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:49, 22 Aprilie 2011
Dvs. ar trebui sa ii trimiteti, pentru ca in cazul in care ar intentiona sa depuna o plangere pentru abandon de familie sau sa ia alte masuri, sa puteti face dovada intentiei de a va indeplini obligatia.
Trimiteti in continuare suma mentionata in sentinta, specificati clar ca reprezinta pensie de intretinere si pastrati dovada. Daca doamna este nemultumita si refuza sa primeasca banii, este problema ei. In caz de plangere penala pentru abandon de familie, dv veti avea acoperire.
Daca doamna este nemultumita de suma, nu are decat sa va dea in judecata pentru majorarea pensiei. Pana la o noua hotarare platiti atat cat scrie in sentinta pe care o aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna seara as dori sa ma lamuriti in aceasta situatie.sunt divortat din 14 aprilie 2010 si nu am platit pana la ora actuala pensie alimentara.deci eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cuchio cuchio buna ziua am fost casatorita si din aceasta casatorie a rezultat un copil conform hotarari judecatoresti am primit in in credintare coplillul , iar tatal ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara mancipri mancipri cum se pune in executare silita o majorare de pensie alimentara copil ? (vezi toată discuția)