Desi legea a hotarat o pensie alimentara de 60 ron, de 7 ani ii trimit fostei mele sotii 300 ron pe luna. Acum doua luni am anuntat-o ca pentru o perioada nu o sa ii pot trimite decat ce 60 ron stabiliti de lege. Prin urmare am pus prin mandat postal 60 ron care s-au intors dupa cateva zile pentru ca a refuzat sa ii primeasca.
Ce se intampla in situatia in care si in urmatoarea luna refuza banii? Mai sunt obligat sa ii trimit? Mentionez ca diferenta de pana la 300 ron am vrut sa ii pun intr-un cont pe numele copilului dar fosta sotie a refuzat sa-mi dea cerificatul de nastere necesar deschiderii unui cont.
Dvs. ar trebui sa ii trimiteti, pentru ca in cazul in care ar intentiona sa depuna o plangere pentru abandon de familie sau sa ia alte masuri, sa puteti face dovada intentiei de a va indeplini obligatia.
Trimiteti in continuare suma mentionata in sentinta, specificati clar ca reprezinta pensie de intretinere si pastrati dovada. Daca doamna este nemultumita si refuza sa primeasca banii, este problema ei. In caz de plangere penala pentru abandon de familie, dv veti avea acoperire.
Daca doamna este nemultumita de suma, nu are decat sa va dea in judecata pentru majorarea pensiei. Pana la o noua hotarare platiti atat cat scrie in sentinta pe care o aveti.
Pensie alimentara
cuchio
buna ziua
am fost casatorita si din aceasta casatorie a rezultat un copil conform hotarari judecatoresti am primit in in credintare coplillul , iar tatal ... (vezi toată discuția)