avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara as dori sa ma lamuriti in aceasta situatie.sunt divortat din 14 aprilie 2010 si nu am platit pana la ora actuala pensie alimentara.deci eu sunt in italia de 9 ani.ce mi se poate intampla si cum tb sa procedez?va multumesc frumos o seara placuta
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 00:38, 3 Octombrie 2010
Nu pot sa va sfatuiesc decat sa achitati lunar pensia stabilita prin hotararea judecatoreasca.Daca nu ati achitat nimic pana acum, ar fi bine sa incercati sa trimiteti macar o parte din suma stabilita, pentru a preintampina o plangere penala pentru abandon de familie sau o eventuala executare silita.
Pana la urma este totusi la mijloc un copil care are nevoie de acea suma de bani, care banuiesc ca nu este mare( n-ati precizat cum a fost stabilita, dar banuiesc ca la venitul minim pe economie).
Neplata pensiei alimentare timp de 2 luni constituie infractiunea de abandon de familie prevazuta de art 228 din Codul penal. Nu este de glumit cu astfel de lucruri,iar daca fosta sotie va face plangere s-ar putea deschide un proces penal si tot ar trebui sa platiti atunci pt a evita o sanctiune penala.
Trebuie sa va asigurati ca pastrati dovada fiecari plati a pensiei (chitanta, formulare..) si asta se poate face in cazul dvs daca virati banii prin banca intr-un cont al copilului(exista instrumente bancare in acest sens) sau chiar prin servicii postale etc. in functie de costurile pe acre sunteti dispus sa le suportati. Va trebui sa ii cereti fostei sotii sa deschida un astfel de cont daca nu exista deja unul. Sa specificati la rubrica explicatia platii ca reprezinta pensie alimentara pe luna/lunile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara refuzata laura4u78 laura4u78 Desi legea a hotarat o pensie alimentara de 60 ron, de 7 ani ii trimit fostei mele sotii 300 ron pe luna. Acum doua luni am anuntat-o ca pentru o perioada nu o ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unei denuntari calomnioase mirka mirka Buna ziua, in urma divortului copilul a fost incredintat tatalui prin hot. definitiva si irevocabila si s-a stabilit si o pensie minim pe economie pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Pensie minori 123456ac 123456ac buna seara, fostul sot insista sa depuna pensia de intretinere minori pe cont bancar, cont pe care eu am propire..l-am anuntat stie de aceasta situatie dar nu ... (vezi toată discuția)