buna seara, fostul sot insista sa depuna pensia de intretinere minori pe cont bancar, cont pe care eu am propire..l-am anuntat stie de aceasta situatie dar nu a vrut sa schimbe modalitatea de a plati pensia, problema e ca nu e el cine o depune, pensia e depusa de tatal lui, care are alt nume de familie, iar banca si executoru mi-au spus ca ei nu au nici o vina ...cum sa procedez pe viitor, toata situatia dureaza de 10 luni....timp in care eu nu am ridicat pensia...va rog, puteti sa ma sfatuit ce pot sa fac ?Multumesc
Practic puteti considera ca pensia de intretinere a minorilor nu a fost platita. Daca tot vroiau sa depuna pensia de intretinere a minorilor intr-un cont, ar fi trebuit sa deschida cont pe numele minorilor.
Daca de 10 luni nu ati primit pensia de intretinere a minorilor, puteti sa-i faceti plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere a minorilor. Faptul ca a depus suma de bani in contul dvs. poate fi interpretat ca o suma de bani ce v-o datorau dvs. si nu minorilor.
Banii se depun în contul bancar al reprezentantului legal al minorului. Deci părintele nerezident a procedat corect din punct de vedere legal.
Executorul nu poate reține banii destinați întreținerii copilului, potrivit art. 729 alin 7, Cod procedură civilă.
Cei care depun banii la bancă pentru copil, ar trebui să specifice așa la rubrica destinația banilor: "obligație de întreținere copii pentru luna X, sau luna Y".
Rugați-i pe reprezentații paterni ai copilului să vă trimită banii prin POȘTĂ, deoarece este cea mai simplă și sigură soluție când aveți contul bancar poprit.
Buna ziua,multumesc de raspunsuri...am facut plangere...tatal.refuza categoric sa fie el cel care depune banii,bunicul.nu are nici o obligatie sa plateasca pensia atat timp ca pe hotarare scrie numele tatalui si nu al bunicului...
Cei de la banca mi-au spus daca banii erau virati de pe numele tatalui nu era nici o problema ,dar atat timp cat banii vin de pe alt nume nu se poate face nimic....tatal desi este in Tara si are loc de munca aici in Tara,el refuza sa plateasca pensia de pe numele lui...sau sa depuna pensia prin mandat postal...