avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie minori

buna seara, fostul sot insista sa depuna pensia de intretinere minori pe cont bancar, cont pe care eu am propire..l-am anuntat stie de aceasta situatie dar nu a vrut sa schimbe modalitatea de a plati pensia, problema e ca nu e el cine o depune, pensia e depusa de tatal lui, care are alt nume de familie, iar banca si executoru mi-au spus ca ei nu au nici o vina ...cum sa procedez pe viitor, toata situatia dureaza de 10 luni....timp in care eu nu am ridicat pensia...va rog, puteti sa ma sfatuit ce pot sa fac ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: 123456a , utilizator 10:32, 2 Martie 2020
Cu plângerea depusă la Poliție nu veți rezolva nimic, sau poate cel mult îl va convinge poliția să trimită banii prin Poștă.

Pe cale civilă e mai simplu, deoarece îl puteți executa silit.
asa am zis si eu, dar el nu vrea sa inteleaga, mai avem si proces pe rol de exercitarea autoritatii parintesti,plus un proces deschis de el pentru schimbare domiciliu la minori..dupa 3 ani de absenta acuma si-a adus aminte de copii
Nici cu plangere penala pentru abandon de familie?!...am depus anul trecut aceasta plangere...si din pacate primesc mereu raspuns" e in curs de cercetare"
Abandonul de familie este fapta când părintele obligat la întreținerea copiilor nu plătește cu rea credință pensia de întreținere timp de trei luni.
În cazul dvs cel mai probabil dosarul se va clasa.
Din precizările dvs de până acum, nu reiese că ar fi vorba de abandon de familie.
Dacă bunicul declară că a plătit el în locul tatălui, că acesta era la lucru și nu apuca să găsească Banca deschisă, și dovedește prin înscrisuri (chitanțele bancare), dosarul se clasează.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
Dapix, utilizator
Multumesc de raspuns,tin sa precizez ca el sta in aceeasi casa cu bunicul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata prin cec pensie de intretinere pentru minor ContSters379576 ContSters379576 Un părinte nerezident dorește să-și achite pensia de întreținere pentru minor, dar nu o poate contacta în nici un fel pe mama acestuia. La telefonul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cu intarziere vivienn vivienn Buna ziua. As dori sa va pun cateva intrebari legate de pensia alimentara. Tata copilului nu a mai platit pensia din octombrie 2008, pe motiv ca a fost in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- punere in executare roberta1 roberta1 Sunt divortata, 2 minori la mine. L-am dat in judecata pe tatal lor pentru majorare si am castigat o mica marire. Intrebarea este cum sa pun hotararea in ... (vezi toată discuția)