buna seara, fostul sot insista sa depuna pensia de intretinere minori pe cont bancar, cont pe care eu am propire..l-am anuntat stie de aceasta situatie dar nu a vrut sa schimbe modalitatea de a plati pensia, problema e ca nu e el cine o depune, pensia e depusa de tatal lui, care are alt nume de familie, iar banca si executoru mi-au spus ca ei nu au nici o vina ...cum sa procedez pe viitor, toata situatia dureaza de 10 luni....timp in care eu nu am ridicat pensia...va rog, puteti sa ma sfatuit ce pot sa fac ?Multumesc
asa am zis si eu, dar el nu vrea sa inteleaga, mai avem si proces pe rol de exercitarea autoritatii parintesti,plus un proces deschis de el pentru schimbare domiciliu la minori..dupa 3 ani de absenta acuma si-a adus aminte de copii
Nici cu plangere penala pentru abandon de familie?!...am depus anul trecut aceasta plangere...si din pacate primesc mereu raspuns" e in curs de cercetare"
Abandonul de familie este fapta când părintele obligat la întreținerea copiilor nu plătește cu rea credință pensia de întreținere timp de trei luni.
În cazul dvs cel mai probabil dosarul se va clasa.
Din precizările dvs de până acum, nu reiese că ar fi vorba de abandon de familie.
Dacă bunicul declară că a plătit el în locul tatălui, că acesta era la lucru și nu apuca să găsească Banca deschisă, și dovedește prin înscrisuri (chitanțele bancare), dosarul se clasează.