avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua
am fost casatorita si din aceasta casatorie a rezultat un copil conform hotarari judecatoresti am primit in in credintare coplillul , iar tatal urmand ai plati o pensie alimentara de 25% din venitul realizat . aceasta pensie o primesc odata la 3 luni in valoare de 100 ron .
in vara acestui an m-am recasatorit si mi-am schimbat numele , iar mandatul postal imi vine pe vechiul nume ianainte de a ma recasatori , dar postasul a spus ca nu o sa mi-o mai dea pentru ca nu corespunde numele de familie cum pot sa-l instiintez pe fostul sot de actualul nume si este corect sa primesc pensia alimentara o data la 3 luni ?
Cel mai recent răspuns: cuchio , utilizator 22:50, 8 August 2011
Pentru neplata pensiei de intretinere timp de doua luni consecutiv puteti formula plangere penala pentru abandon de familie.
Pentru faptul ca v-ati schimbat numele, nu este treaba factorului postal sa faca cercetari. Dvs. dovediti cu certificatul de nastere, hotararea de divort si certificatul de casatorie cum v-ati numit si cum va numiti acum.
Pentru evitarea situatiilor neplacute insa si daca relatiile cu fostul sot au ramas cat de cat cordiale, il puteti ruga sa va trimita pensia in cuantum legal stabilit, la termenele stabilite, adica lunar, pe numele actual.
In primul rand puteti pe baza copiei hotararii judecatoresti si a noului certificat de casatorie sa va ridicati banii.D-lui de la posta sa ii cereti reglementarea legala prin care refuza sa va elibereze banii.In fond aveti acelasi CNP.Mergeti si la dirigintele de posta daca este cazul.Adresati o cerere scrisa,posta in 30 zile tb sa raspunda daca va poate elibera banii sau daca nu, ce norme au dansii.
In al doilea rand ii trimiteti fostului sot o scrisoare cu valoare declarata,cu nota de inventar si confirmare de primire in care il instiintati de numele dvs.actual.
Ce ar fi daca am pune plicuri la posta si in loc de numele si prenumele destinatarului sa trecem cnp-ul?
Conform dispozitiilor legale cnp-ul nu constituie element de identificare al persoanei ci numele si prenumele stabilit in conditiile legii si actele de stare civila.
Am inteles ironia,dar nu ar fi o idee rea pentru ca numele il mai pot avea inca mii de oameni,dar CNP-ul este unic.
buna ziua
as dori sa stiu si eu cconcret ce trebuie sa fac pentru a primi pensia alimentara a copilului pe numele de familie actual si unde sa ma adresez?

Alte discuții în legătură

Pot sa ma recasatoresc fara certificatul de divort atata timp cat fostul sot este decedat? dorina66 dorina66 BUNA ZIUA! AM MARE NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA...AM DECIS SA MA RECASATORESC,DAR CAUTAND PRINTRE ACTE NU AM MAI GASIT CERTIFICATUL DE DIVORT.INTRE TIMP ... (vezi toată discuția)
Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Nu pot ridica pensia de întreținere pentru că nu am viză de flotant la adresa unde locuiesc. cum pot demonstra că am fost să ridic pensia dar nu mi s-a dat? sau ce pot face? Honey32 Honey32 Locuiesc in chirie fara viza flotant. Fostul sot trimite pensia alimentara la aceasta adresa. Eu nu pot ridica banii pentru ca nu corespunde adresa din mandat ... (vezi toată discuția)