Buna seara.Va deranjez cu o intrebare.Sotia mea este bolnava de cancer si mai are de trait cateva luni.Toata perioada cat a fost bolnava
,am intretinut-o singur,acum am revenit in tara.Detinem impreuna o casa,construita de noi,iar ea nu vrea sa imi de-a mie partea ei ,ci fratilor si surorilor ei.Nu avem copii si m-ar interesa ce procent imi ramane mie si ce trebuie sa le dau lor?Sunt obligat sa le dau ceva,sau imi ramane totul mie?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă nu face testament, partea ei o împărțiti pe jumătate cu frații, adică dvs jumătate și frații împart cealaltă jumătate, practic, raportat la toată averea, un sfert din tot le dați lor.
Dacă face testament, din cota ei, va luați doar rezerva succesorala de un sfert din mostenire.
Buna seara,
Daca sotia nu va incheia testament atunci veti imparti cu ceilalti mostenitori conform art. 977 C.civ. Împărţirea moştenirii între soţul supravieţuitor, ascendenţii privilegiaţi şi colateralii privilegiaţi
(1) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de două treimi din moştenire.
(2) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de o jumătate din moştenire.
Cota mostenire
Lucky63
Buna seara!
As dori sa stiu si eu va rog care este cota pe care o are o mama,respectiv sora mea dupa decesul fiicei ei care nu era casatorita si nu avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Vlad2013
Buna dimineata,
Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia .
N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor.
Ca ... (vezi toată discuția)