Buna ziua, este adevărat că mămicile in timpul celor 2 ani de creștere copil nu beneficiază de rețete compensate și nici de spitalizare? Am fost azi la ORL și mi-a spus că nu poate să-mi elibereze rețetă compensata, că pentru mine, este cu bani toată rețetă. Menționez că am platit CAS timp de 10 ani la stat. Acum sunt in concediu creștere copil și urmează să-mi reiau serviciul după cei 2 ani de creștere copil. Nu înțeleg acest sistem, cum sa nu mai beneficiem noi mamele de rețete compensate.Va rog să-mi arătați daca exista în lege așa ceva.
Consultația a fost gratuita, doar cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Doar reteta de medicamente am platit-o la preț întreg, nu compensat cum ar fi trebuit să beneficiez dacă lucram și nu eram in concediu de creștere copil.
Nu toate medicamentele sunt compensate. Despre ce medicamente este vorba`?
- este posibil să fie rea-credință a medicului ORL-ist.
- dar mai este posibil ca medicamentele să nu se regăsească pe lista celor compensate.
Nu este vorba de medicamente (putea să-mi dea unele care se compensează) dar mi-a spus medicul ORL-ist că a avut probleme cu alte cazuri de mamici și că nu se da compensat nimic, iar farmacista mi-a confirmat și ea că nu se da nimic compensat mămicilor in concediu de creștere copil (2ani). Mă interesează un răspuns autorizat, daca exista scris în lege așa ceva. Mulțumesc!