avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rețete compensate pentru mămică în concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rețete compensate pentru mămică în concediu de creștere copil.

Buna ziua, este adevărat că mămicile in timpul celor 2 ani de creștere copil nu beneficiază de rețete compensate și nici de spitalizare? Am fost azi la ORL și mi-a spus că nu poate să-mi elibereze rețetă compensata, că pentru mine, este cu bani toată rețetă. Menționez că am platit CAS timp de 10 ani la stat. Acum sunt in concediu creștere copil și urmează să-mi reiau serviciul după cei 2 ani de creștere copil. Nu înțeleg acest sistem, cum sa nu mai beneficiem noi mamele de rețete compensate.Va rog să-mi arătați daca exista în lege așa ceva.
Cel mai recent răspuns: Alinamunteanu86 , utilizator 11:26, 29 Noiembrie 2017
Cât ați plătit consultația la cabinetul ORL`?
Consultația a fost gratuita, doar cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Doar reteta de medicamente am platit-o la preț întreg, nu compensat cum ar fi trebuit să beneficiez dacă lucram și nu eram in concediu de creștere copil.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Alinamunteanu86, utilizator
Nu toate medicamentele sunt compensate. Despre ce medicamente este vorba`?
- este posibil să fie rea-credință a medicului ORL-ist.
- dar mai este posibil ca medicamentele să nu se regăsească pe lista celor compensate.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
Nu este vorba de medicamente (putea să-mi dea unele care se compensează) dar mi-a spus medicul ORL-ist că a avut probleme cu alte cazuri de mamici și că nu se da compensat nimic, iar farmacista mi-a confirmat și ea că nu se da nimic compensat mămicilor in concediu de creștere copil (2ani). Mă interesează un răspuns autorizat, daca exista scris în lege așa ceva. Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Alinamunteanu86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu pot obtine certificat de handicap? ramopopa ramopopa Vreau sa stiu daca ma incadrez in certificat de handicap? Am fost descoperita de invatatoare in clasa a 2- a ca nu aud. In urma consultatiilor doctorii au zis ... (vezi toată discuția)
Medicamente gratuite pentru copil cu handicap lavi_cornelia lavi_cornelia Fiul meu minor are certificat de handicap Accentuat. Conform legii 448/2006 ar trebui sa beneficieze de ”accesl gratuit la asistenta medicala, medicamente ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un gardian melinaR melinaR buna zioa nu stiu ce sa fac in legatura cu cazul meu nepotul meu e inchis pentru tentativa de omor si din aceasta cauza e pe regim inchis .Am o problema care ... (vezi toată discuția)