avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculează pedeapsa penală?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculează pedeapsa penală?

Buna ziua. Am un prieten care a fost condamnat la 3 ani cu executare.am inteles ca i se scade arestu preventiv si la domicilu de 9 luni si anul in pucarie e de 8 luni.ar mai ramine un an si trei luni de executat.ae putea iesi mai devreme? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: bacon , utilizator 15:01, 25 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anul este de 12 luni, doar ca se poate dispune liberarea conditionata dupa ce executa doua treimi, din acest motiv unii spun ca anul are 8 luni.
Daca nu indeplineste conditiile de liberare conditionata poate sa execute intreaga pedeapsa. care a mai ramas, deci 27 de luni.
Pe langa executarea celor doua treimi trebuie sa execute obligatiile civile, stabilite prin hotarare, sau sa demonstreze ca nu a avut posibilitatea, si sa convinga atat comisia din cadrul penitenciarului, cat si instanta, ca s-a indreptat si poate fi reintegrat in societate.
Trebuie sa se inscrie la munca, programe educative si culturale, formare profesionala
Si pentru munca prestata vor fi reduse zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)
Hotarare defintiva de condamnare cu executare-arest la domiciliu? Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, Pentru o pedeapsa de 2 ani si jumatate cu executare, se poate cere ca aceasta sa se execute la domiciliu? Ce variante exista pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Despre inchisoare Di@na Di@na Buna seara! as vrea sa ma lamuriti si pe mine...Deci sotul meu este contamnat la 4 de inchisoare el cat trebuie normal sa execute? Am inteles ca in inchisoare ... (vezi toată discuția)