Buna ziua. Am un prieten care a fost condamnat la 3 ani cu executare.am inteles ca i se scade arestu preventiv si la domicilu de 9 luni si anul in pucarie e de 8 luni.ar mai ramine un an si trei luni de executat.ae putea iesi mai devreme? Multumesc
AvTudor_com
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Anul este de 12 luni, doar ca se poate dispune liberarea conditionata dupa ce executa doua treimi, din acest motiv unii spun ca anul are 8 luni.
Daca nu indeplineste conditiile de liberare conditionata poate sa execute intreaga pedeapsa. care a mai ramas, deci 27 de luni.
Pe langa executarea celor doua treimi trebuie sa execute obligatiile civile, stabilite prin hotarare, sau sa demonstreze ca nu a avut posibilitatea, si sa convinga atat comisia din cadrul penitenciarului, cat si instanta, ca s-a indreptat si poate fi reintegrat in societate.
Trebuie sa se inscrie la munca, programe educative si culturale, formare profesionala
Si pentru munca prestata vor fi reduse zile.
Despre inchisoare
Di@na
Buna seara! as vrea sa ma lamuriti si pe mine...Deci sotul meu este contamnat la 4 de inchisoare el cat trebuie normal sa execute? Am inteles ca in inchisoare ... (vezi toată discuția)