avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca o donatie cu uzul fruct viager,fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca o donatie cu uzul fruct viager,fara drept de intretinere?

Buna,am o vecina de bloc foarte necajita. A crescut o fata abandonata de mica de mama ei,iar sotul dnei fiin medic la momentul acela ia facut act de donatie cu uzul fruct viager,fara drept de intretinere a dnei dupa moartea acestuia. Acum vecina este oropsita,ii fura banii.o ameninta si multe altele...si ii rade in fata ca nu poate sa i faca nimic nici sa-i strice actele. Cum ar trebui sa procedeze,mai ales ca se poate face dovada ca nu a dat nici un ban la acte,suma este fictiva,cea stipulata in contract.suma de 200 milioane acum 10 ani.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:41, 27 Noiembrie 2017
La ce suma va referiți?
În contractele de donație nu se stipulează sume.
De aia sunt și donații. Ca se transmite u n bun gratis.
@ Geta Dudau, faptul ca batrana are uzufructul viager este mare lucru, mai grav ar fi fost daca nu-l avea nici pe acela. Acum, ca fata si-a schimbat comportamentul asta este, vecina oropsita nu are ce face, a pariat pe o carte pierzatoare. Bun, dar sa revenim, daca are uzufructul pe tot imobilul poate sa o scoata in stada pe cea nerecunoscatoare sau poate sa inchirieze imobilul cui doreste dansa, daca batrana are unde sa se retraga. Insa daca spuneti ca este vai de capul ei, probabil ca nu o sa faca asa ceva si o sa se chinuie pana la sfarsitul zilelor, corespunzator sortii. Pana la urma, povestea scrisa de dvs am citit-o, insa care-i intrebarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
Buna,vecina ar putea face dovada ca nu a primit nici un ban de la suma scrisa in contract si din contra,aceasta ia dat bani ptr acte la momentul acela...era unicul copil,a facut totul ptr ea. Se poate deschide proces si in ce consta,ptr a strica actele,chiar daca sotul ei este mort,dna poate face dovada ca nu a primit nimic,adica Donatie Falsa,se poate??? Cu respect!
Buna, cum face dovada ca nu a primit niciun ban din suma scrisa in contract? Procesul consta in primul rand in bani de taxe si onorarii (pe care dvs stiti de unde o sa-i scoata batrana), iar in ceea ce priveste probele este discutabil pentru ca, chiar daca s-ar dovedi ca a fost o donatie deghizata aceasta in principiu este valabila daca actul simulat, adica contractul de vanzare/cumparare a respectat conditiile de la donatie. Deci, nu stiu, nu vreau sa va incurajez in nicio directie, din punctul meu de vedere batrana are sanse minime spre zero, dar pentru o justa parere mergeti cu dansa si cu actele pe care le are, la un jurist sa vada hartiile si sa discutati in concret.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
Ca taxa ptr Donatie,a fost o suma modica de 200.000 ,ca la acel moment sa nu plateasca mult pe acte,dar am vazut raspunsurile dv ptr alte pers aici cu probleme asemanatoare,precum ca...daca sotia defunctului traieste si se poate face dovada ca fiica nerecunoscatoare nu a platit nici un banut,si ca nu are o clauza de intretinere ptr uzul fruct,se poate ataca!Va multumesc ptr tot!

Alte discuții în legătură

Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batran vetx vetx am in ingrijire o doamna in varsta,care are un singur copil....doamna doreste sa-mi lase apartamentul in proprietate,avand in vedere ca fiul este f departe si ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere LucicaBuzea LucicaBuzea Buna ziua,matusa mea vrea sa imi faca un contract de intretinere,apartamentul ei ,urmand sa-mi ramana mie mostenire.Nu a fost casatorita si nu are copii,In ... (vezi toată discuția)