avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua,matusa mea vrea sa imi faca un contract de intretinere,apartamentul ei ,urmand sa-mi ramana mie mostenire.Nu a fost casatorita si nu are copii,In schimb are mai multi nepoti de la fratii ei si eu sunt tot nepoata din sora ei.Intrebarea mea este : nepotii ceilalti pot ataca contractul de intretinere ,in instanta ? Multumesc ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: LucicaBuzea , utilizator 13:39, 6 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de intretinere nu poate fi rezolutionat, cata vreme este prestata obligatia de intretinere.

Obligatia de intretinere va fi detaliata in contract.

Numai instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii, daca nu este indeplinita obligatia contractuala de intretinere.

Actul nu va fi prezumat o donatie deghizata.


Potrivit art.1091(4) cod civil nou "Pana la dovada contrara, instrainarea cu titlu oneros catre un descendent ori un ascendent privilegiat sau catre sotul supravietuitor este prezumata a fi donatie daca instrainarea s-a facut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitatiei sau in schimbul intretinerii pe viata ori a unei rente viagere. Prezumtia opereaza numai in favoarea descendentilor, ascendentilor privilegiati si a sotului supravietuitor al defunctului, daca acestia nu au consimtit la instrainare".
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de intretinere al trebui sa stipuleze ca intretinerea este in schimbul apartamentului, si nu la moartea sa. Poate sa isi pastreze un drept de uzufruct viager, cat moare sa nu fie data afara din casa.
Orice act poate fi atacat, nu inseamna ca va fi si desfiintat.
Multumesc ff mult ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare -cumparare locuinta catre unul dintre copiii Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, familie cu patru copiii,parintii pot face act de vanzare- cumparare a locuintei lor, catre unul dintre copiii, chiar daca ceilalti nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)