avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Re cuperare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Re cuperare tva

Buna ziua.O SC a cumparat niste utilaje de la o alta SC,a platit factura inclusiv tva-ul aferent,care este destul de mare.Acum SC cumparatoare doreste sa-si recupereze tva-ul de pe acele utilaje,dar ele sunt inchiriate la o alta SC la 350 km distanta de sediul SC cumparatoare.Daca va cere tva-ul si va veni control cum se va doved ca utilajele exista?Va merge cineva la fata locului(unde ele lucreaza efectiv)sa le vada?Nu e cam incurcata treaba asta?Are sanse sa-si recupereze tva-ul?Multumesc.O zii buna.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:14, 23 Octombrie 2009
Se va face un control incrucisat cred eu, oricum trebuie sa aveti contractul de inchiriere si facturile pentru chirie pentru a dovedi ca aceste utilaje va apartin si aduc venituri societatii .(in obiectul de activitate trebuie sa aveti codul CAEN pentru inchirieri utilaje)

Succes!
Multumec mult.
solutionarea unui decont negativ de TVA cu optiune de rambursare se solutioneaza in maxim de 45 de zile de la data depunerii decontului la administratia financiara competenta.

aceasta perioada se poate prelungi in cazul in care are loc un control incrucisat, caz in care se suspenda inspectia fiscala pe perioada controlului incrucisat.
katica a scris:

Se va face un control incrucisat cred eu, oricum trebuie sa aveti contractul de inchiriere si facturile pentru chirie pentru a dovedi ca aceste utilaje va apartin si aduc venituri societatii .(in obiectul de activitate trebuie sa aveti codul CAEN pentru inchirieri utilaje)

Succes!

in cazul inchirierii unei cladiri, trebuie sa ai cod caen pentru asa ceva?
Da.

Alte discuții în legătură

Decont tva Lika Lika Intentionez sa-mi deschid un SRL, platitor TVA, cum se procedeaza cu recuperarea TVA-ului? Care sunt procedurile de decontare TVA? Multumesc. (vezi toată discuția)
Tva refuzat la rambursare anansc83 anansc83 Buna seara, in urma unui control pentru rambursare TVA s-au constatat urmatoarele: suma ceruta la rambursare (44241)= 150.000 tva suplimentar = 500, ... (vezi toată discuția)
Chiria este puurtatoare de tva? simonaursu simonaursu Buna ziua. Stiam ca, chiria nu este purtatoare de TVA. Sunt o soc. platitoare de TVA si care nu mai am alte venituri, decât cele din închiriere dar am ... (vezi toată discuția)