avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fonduri asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fonduri asociatie de proprietari

Care sunt fondurile speciale? Cum se constituie, in ce scop si cum se folosesc.
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 19:56, 28 Noiembrie 2017
Fondurile speciale sunt banii rezultați din inchirieri spații , antene telefonie sunt constituiti in fonduri speciale și se folosesc pentru confortul Asociatiei .

(6) Veniturile obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice sau din alte activitati desfasurate se constituie ca fond special si se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru întretinerea si repararea proprietatii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind si cele obtinute din închirierea unor spatii aflate în proprietate comuna indiviza, a spatiilor pentru instalarea de reclame si pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, în conditiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociatiei de proprietari, nu se platesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment si nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilitati. Acest fond va fi depus în contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decât cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
BEN46, utilizator
Deci, sume colectate de la proprietari drept "fond de reparatii" nu pot fi denumite ulterior fonduri speciale. Asociatia nu are nici un fel de venituri de genul celor enumerate mai sus.
Fondul de reparatii cum se constituie si cum se cheltuieste?
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
courvoisier, utilizator
Asociatia poate constitui un fond de reparatii pentru reparatii interioare sau exterioare ale codomenilui . Acest fond de reparatii se stabileste in Adunarea Generala si se repartizeaza conform partii indivize din Asociatie si se va pastra in banca .

(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partilor de constructii/instalatii aflate în proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata,
care va fi depus în contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decât cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.

HOTARÂRE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
In adunarea generala din primul trimestru al anului, cand se prezinta raportul anului precedent, se stabileste bugetul de venituri si cheltuieli, se voteaza si se aproba suma necesara pentru lucrarile de reparatii (fond de reparatii) etc...repartizarea se face in functie de cota indiviza. Care este ratiunea stabilirii unei sume fixe si cum se justifica?
Fondul de penalizari: unde se pastreaza si cum se foloseste? Se numeste astfel, dar sub ce forma se cheluiteste?
Care dintre fonduri se restituie, in ce conditii?
Va multumesc.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de reparatii la bloc adidanni adidanni as dori sa știu care șunt prevederile legii cu privire la constituirea fondului de reparatii de catre asociatiile de proprietari. (vezi toată discuția)
Utilizare donatii cristian_conea cristian_conea In ce scopuri se pot utiliza fondurile \"2% din impozit\" donate catre asoc.de proprietari ? (vezi toată discuția)
Buna TOMOIAGA TOMOIAGA Sunt cenzor la o asociatie de locatari si am o intrebare.avem o reclama pe bloc pentru care primim chirie direct in contul asociatiei si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)