Salutare! Astăzi, 25.11.2017, am depășit pe trecerea de pietoni și imediat am fost oprit de poliție și mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile. Precizez că mi s-a dat dovadă pt 15 zile și nu am semnat procesul verbal, iar agentul a refuzat să-mi arate o dovadă/filmare că am depășit pe trecere. Întrebarea mea este dacă fac contestație și nu există o dovadă/filmare, îmi recuperez imediat permisul sau tot trebuie să aștept cele 30 de zile? Mulțumesc anticipat.
Pentru a contesta procesul verbal trebuie sa il aveti, cum nu il aveti nu il puteti contesta!
Semnarea pv nu inseamna recunoasterea contraventiei ci faptul ca ati luat la cunostinta despre savarsirea ei si de consecintele contraventiei, sanctiunile aplicate, amenda si suspendatea permisului.
Pv se contesta in termen de 15 zile de la comunicare, adica de cand sunteti in posesia lui.
Nu puteti contesta cu dovada inlocuitoare a permisului deoarece in oug 195 se prevede contestarea pvuluu si nu a dovezii.
Cum pv se transmite in termen de 60 zile de la intocmire veti avea de asteptat dupa expiratea dovezii. Daca ati fi semnat pv puteati sa il contestati si v-ati fi recuperat permisul pina la o hot jud definitiva.
Pentru a contesta procesul verbal trebuie sa il aveti, cum nu il aveti nu il puteti contesta!
Semnarea pv nu inseamna recunoasterea contraventiei ci faptul ca ati luat la cunostinta despre savarsirea ei si de consecintele contraventiei, sanctiunile aplicate, amenda si suspendatea permisului.
Pv se contesta in termen de 15 zile de la comunicare, adica de cand sunteti in posesia lui.
Nu puteti contesta cu dovada inlocuitoare a permisului deoarece in oug 195 se prevede contestarea pvuluu si nu a dovezii.
Cum pv se transmite in termen de 60 zile de la intocmire veti avea de asteptat dupa expiratea dovezii. Daca ati fi semnat pv puteati sa il contestati si v-ati fi recuperat permisul pina la o hot jud definitiva.
Buna ziua,
Am si eu aceeasi problema, mi s-a retinut permisul pe loc pentru 30 de zile, dar nu am vrut sa semnez PV, ca n-am fost de acord cu ce zice domnul agent, asta e.
Nu vi s-ar parea normal ca cele 30 de zile sa decurga de la momentul in care primesc PV-ul, semnez de primire la posta? adica dupa ce l-am primit efectiv sa ma puna sa vin cu permisul la politie si sa-l predau, in termen de 15 zile, in care as avea voie sa circul cu dovada inlocuitoare, mie asa mi se pare mai corect.
Atat timp cat legea nu ma obliga sa semnez nimic, de ce sa ma oblige sa dau permisul, daca eu oricum il contesc si trebuie sa avem o hotarare definitiva a instantei ... nu asa ar fi corect?
Daca voi castiga in instanta, cine "imi da inapoi" zilele in care nu am avut voie sa circul ?!?