avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Imatriculare masina cumparata de la un proprietar care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Imatriculare masina cumparata de la un proprietar care nu si-a imatriculat-o pe numele lui

Buna seara! Am cumparat recent o masina de la o persoana din judetul Dolj, persoana care la randul ei cumparase masina din judetul Cluj. Masina are numere de circulatie de Cluj, fostul proprietar din Dolj neimatriculand masina la Politie, desi o avea trecuta la Taxe si Impozite
Am dorit sa imatriculez masina pe numele meu insa mi s-a cerut o dovada ca masina a fost vanduta in mod legal de cel de la Cluj(ca s-au platit taxele si impozitele pentru ea la data vanzarii)! Am luat legatura cu proprietarul din Cluj si acesta imi solicita 400 de euro sa imi trimita o adeverinta in acest sens!
Intrust acest lucru mi s-a parut un santaj ordinar ma gandesc sa-i actionez in instanta pe cei doi in asa fel incat sa se constate ca eu sunt proprietar si sa pot sa-mi imatriculez masina!
Nu stiu daca e bine, asa ca va rog sa ma ajutati cu opinii!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:18, 26 Noiembrie 2017
Va confruntati cu situatie delicata in conditiile in care dv sunteti acela care a inteles sa achizitioneze bunul mobil,nu ati fost obligat de niciunul dintre fosti proprietari ai acestuia
Intrust acest lucru mi s-a parut un santaj ordinar ma gandesc sa-i actionez in instanta pe cei doi

ȘANTÁJ, șantaje, s. n. (Jur.) Infracțiune care constă în fapta de a constrânge o persoană, prin violență sau prin amenințare, să dea, să facă, să nu facă ori să sufere ceva, cu scopul de a dobândi un folos pentru sine ori pentru altul

Ati fost constrans in vreun fel de vreunul dintre fosti detinatori sa achizitionati vehiculul ?
Analizati responsabil avantajele unei eventuale actiuni in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imatriculare auto bulgaria maanu maanu Buna ziua am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost ... (vezi toată discuția)
Problema acte auto Scofield Scofield Salut, intentionez sa cumpar o masina inmatriculata pe CJ, proprietarul e din acelas judet cu mine, ideea este ca el nu e instrainat in certificatul masinii si ... (vezi toată discuția)
Autovehicul nr vechi fara proprietar busulete busulete buna seara as dori sa achizitionez un autovehicul din judetul cluj, care a fost cumparat in urma cu multi ani de la proprietarii din acte, fara intocmirea ... (vezi toată discuția)