avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... revanzarea licentelor microsoft
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

revanzarea licentelor microsoft

Buna ziua

am o societate comerciala si am vandut programe microsoft, cumparate de la distribuitori si vandute cu licenta mai departe; totul corect pana aici.
La un moment dat Microsoft mi-a zis ca nu am voie sa vand fara acordul lor si mi-au dat si acordul si m-au trimis sa ma inscriu la ORDA.
Sun la orda si domnul " Relatii cu Publicul" (asa s-a prezentat) mi-a zis ca ok, foarte bine ca ma inregistrez acum, dar pentru ce am vandut fara sa ma inscriu la ei am facut o fapta penala si o sa-mi dea amenda in jur de 40.000 ron.
Ma puteti ajuta cu o informatie in acest sens, cu un sfat, cu povestiri din experienta ... o amenda de 40.000 ron, chiar si 10.000 ron mi-a inchis firma de abia deschisa :(
Merci,

Em.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:29, 13 Ianuarie 2008
Buna ziua,

Astept un email de la dumneavoastra la alin@avocatnet.ro.

Alin Popescu

Au dreptate cei de la ORDA. Dupa ce ai primit scrisoare de autorizare de la Microsoft mergi la ORDA si te inregistreaza si vei primi in 30 de zile certificatul de la ei prin care esti autorizat sa vinzi produse Microsoft.
Nu stiu de ce a trebuit sa le spui ca ai vandut pana atunci produse ! Asta se putea descoperi doar la un control (sau nu.... ). Oricum daca ei ai spus ca va trebui sa platesti o amenda cam asa este. Nu cred ca ti-au dat cifra corecta (chiar daca ti se pare mare), pentru ca expertiza o fac cei de la Microsoft!
Mafta multa in continuare....

PS: iti spun din experienta proprie, si chiar e penal! Citeste legea 8/1996 cu toate modificarile ei. Le gasesti si pe www.orda.ro
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2007
nikiamira, utilizator
nikiamira a scris:

Au dreptate cei de la ORDA. Dupa ce ai primit scrisoare de autorizare de la Microsoft mergi la ORDA si te inregistreaza si vei primi in 30 de zile certificatul de la ei prin care esti autorizat sa vinzi produse Microsoft.
Nu stiu de ce a trebuit sa le spui ca ai vandut pana atunci produse ! Asta se putea descoperi doar la un control (sau nu.... ). Oricum daca ei ai spus ca va trebui sa platesti o amenda cam asa este. Nu cred ca ti-au dat cifra corecta (chiar daca ti se pare mare), pentru ca expertiza o fac cei de la Microsoft!
Mafta multa in continuare....

PS: iti spun din experienta proprie, si chiar e penal! Citeste legea 8/1996 cu toate modificarile ei. Le gasesti si pe

Ce e penal? :D
Era sa spun eu acum cine e penal...
Are omul o societate, cumpara niste produse pe care apoi le revinde.
Plateste impozit la stat?
Da.
Atunci totul e OK.
E vrajeala asta cu Registrul Programelor de la ORDA.
poate te pot ajuta cei de la microsoft cu niste cash...
acum serios....ai gresit ca ai spus tu de unul singur ca ai mai vandut...
si mai bine stai cu amenda aia in buzunar trei ani ...astepti sa se prescrie...si sa speram ca nimeni nu vine dupa ea :P
ca daca microsoft sia dat acceptul ....si castiga bani cu tine oricum nu o sa se streseze sa faca pe creditorul ala mare si rau de amenzi penale :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzarea licentelor microsoft totio totio Buna ziua am o societate comerciala si am vandut programe microsoft, cumparate de la distribuitori si vandute cu licenta mai departe; totul corect pana ... (vezi toată discuția)
Politia economica alin1980 alin1980 Buna O cunostinta a mea detine un Internet cafe .. Anul trecut prin may a fost un control de la pol. economica si ORDA.. Aceia nu au avut nici un mandat de ... (vezi toată discuția)
Licenta windows ContSters138151 ContSters138151 Buna seara, Un magazin la inceput de drum care se ocupa cu comercializarea obiectelor de papetarie, doreste sa aduca un calculator si sa se ocupe de listat ... (vezi toată discuția)