Buna O cunostinta a mea detine un Internet cafe .. Anul trecut prin may a fost un control de la pol. economica si ORDA..
Aceia nu au avut nici un mandat de la judecator pt acel control si pe ridicarea HDD din computere ..
S-au ridicat acele componente "HDD" puse intro cutie si sigilate cu schoci , nu a existat un sigiliu adevarat ce ceara..
S-a in tocmit un proces verbal in care se spunea ca sa ridicat asa si ca au mai fost gasite niste jocuri fara dar nu au scris cate si ce.. atata..
S-a dus la politie cam peste o saptamana ca asa i-a zis Cel de la economic si i-a (intre timp a inhcis activitatea ca sa iis cumpere alte HDD) sa d-a drumul iara ca daca e sa vina cineva tot el vine si ca nu e nimica .. I sa spus dela inceput ca Nu o sa i se faca dosar penal , amenda nu i s-a dat ..
Din may atunci nu a mai fost chemat sau sa primeasca ceva vre-o notificare .. Acuma in martie 2009 a fost Cel de la economic si i-a zis sa mearga la politie sa ii duca COPIE DE LA --CERTIFICAT
-- STATUT in care se precizeaza ca el e administratorul..
L-a intrebat daca e ceva in neregula sa stie la ce sa se astepte si acesta a raspus ca nu ca data trecuta ..
INTREBAREA MEA ESTE::
Imi puteti spune la ce se poate astepta si despre cum sa procedeze ,, dupa aproape un an se poate intocmii acel dosar penal sau alceva,, si cum au procedat a fost corect cei de la economic si ORDA?
Ceva lipseste din povestea dvs. Cred ca esentialul. Sau poate n-am inteles eu. Asa ca nu stiu ce sa va raspund. Daca se poate ,reveniti cu amanunte. Oricum,raspunsul cel mai competent si pertinent il gasiti la organele care au ridicat documentele.
NU Asta este tot asa sa intamplat cum v-am spus nu e nimica inventat sau scos din poveste de aceea am intrebat daca a fost totul in regula cum au controlat , cum au sigilat in aceea cutie fara sigilu de ceara doar cu o banda de hartie si schoci..
IN procesul verbal sa scris ca sa gasit cateva jocuri nu au precizat ce cantitate sau care , si windosul xP PE CARE exista liceenta si ca sa ridicat acele hdd.. Nu s-a aplicat nici o amentda sau alceva .. In particular cel de la politie i-a spus ca a fost o reclamatie si i-a lasat nr de telefon spunandui sa treaca dupa o sapamana ca se va rezolva ..
La politie dupa o saptamana.. Acolo cunostinta mea l-a intrebat ce se va intampla ce face acuma ca a inchis activitatea , acela i-a raspuns sa deschida ca nu e nimica ca daca cumva mai vine , cine sa vina decat doar el. si atata acesta l-a intrebat ce sa intamplat cu hdd. SI acesta a zis ca cei de l ORDA le-a ridicat ..
DE ATUNCI NU a mai fost citat sau chemat undeva , pana astazi 27 martie a fost cel de la economic si i-a spus ca sa vina luni cu acele acte in copie si atata .. Acesta iara a intrebat daca s-a intamplat ceva s stie la ce sa se astepte ca sa ia masuri si acesta i-a raspuns ca nu e nici un fel de problema numa ca ii trebuie acele acte..
Deci...
NU a fost intocmit nici un dosar penal INCA. Hard-ul care a fost ridicat urmeaza sa fie expertizat si in functie de ce se gaseste pe el se va intocmi sau nu dosar la Lg. 8/1996, art. 140 lit.c. si 139 ..nu stiu exact litera acum...
Cum zicea si dl Filip, lipsesc niste elemente din relatarea dvs, dar eu ma refer acum doar referitor la ceea ce ati postat dvs. Deci cum ziceam.
Daca societatea detinea pe calculatoare jocuri sau programe pt care este necesara licenta si daca exista in Romania reprezentat al titularului dreptului de autor, atunci constatarea celor de la economic se va fi trimisa acelora. Aceia stabilesc prejudiciul si decid daca depun plangere penala si daca se constituie parte civila.
Daca au fost si cei de la ORDA este posibil sa fi fost ridicate si CD-uri cu jocuri/programe si atunci dureaza pt ca acestea trebuie expertizate si trebuie stabilit daca sunt sau nu piratate.
Deci prietenul dvs nu a scapat de dosar penal, dar nu trebuie sa se ingrijoreze prea tare. Daca se stabileste un prejudiciu, conform art. 143 Lg. 8/1996, achitarea acestuia reprezinta cauza de nepedepsire.
sincer asa s-a intamplat cd nu sau ridicat ca nu avea sa ceva . doar HDD si ce era pe ele niste jocuri .. dar poate sa dureze atat de mult ? si dupa 1 an sa se inatmple ceva ..
CEI de la ORDA ATUNCI au zis ca daca nu se va face certificatul acela de inregistrare si dac se va mai intampla odata . atunci nu va fi ca si acuma si se va intocmii dosar penal ca acuma nu se va intampla si ca nici amenda nu si asa ..
Si cei de la economic au procedat corect cand au ridicat hdd fara mandat si cum spuneam nu au fost sigilate cu sigilu de ceara .. ?
Piraterie si soft
florinuss
buna ziua
sunt administratorul unei sali de net, am cumparat windows 11 buc home edition, am cumparat couter strike plus alte jocuri
in ianuarie 2006 mam ... (vezi toată discuția)