avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit la primărie,dar persoana în cauza nu are rol ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit la primărie,dar persoana în cauza nu are rol agricol.

Buna seara.
În 2004 doi frați ai mamei au facut un act de vanzare cumpărare si i au vandut mamei 1.30 ha pământ. Luna trecuta a venit pe numele unui vânzător o somatie de plata de 566 lei drept impozit pe teren agricol în comuna respectivă . Am crezut ca nu a fost scos pamantul de pe rolul vânzătorului si de asta ia venit plata impozitului. Ma duc la primărie sa rezolv problema . Aici persoana de la primărie ma pune sa plătesc întâi impozitul si după aia sa opereze în registru agricol. Asta e îmi zic. Plătesc si când ma duc sa finalizez ce mi am propus .....stupoare : unchiul, adică vânzătorul, nu avea rol agricol, iar mama figura cu pământul respectiv pe rolul ei agricol. Întrebarea e:
1. Daca vânzătorul nu are rol în comuna respectivă ,pe ce are impozit de plătit?
2. Cum recuperez banii care i am dat deja, pentru ca mama e scutită de impozit?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:47, 27 Noiembrie 2017
Cum recuperez banii care i am dat deja, pentru ca mama e scutită de impozit?

Suma achitata drept impozit poate fi recuperata,numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol in diviziune tayz74 tayz74 Mama mea impreuna cu alti 3 frati detin 5 ha de teren agricol in comuna Amara. Terenul agricol a fost dobandit cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii ... (vezi toată discuția)
Datorii la anaf paulyno paulyno Părinții mei au luat un teren in\'94 cu act de vanzae -cumparare dar nu l-au trecut pe rolul agricol la comuna in numele lor, iar vânzătorul nu l-a scos de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe nimic neicaion neicaion Buna ziua! In speranta ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat. In 2013 am primit de la primarie, o somatie de plata a impozitului pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)