avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Întrebare speta servicii medicale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Întrebare speta servicii medicale

Buna seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație, și să îmi spuneți daca dumneavoastră considerați că aș avea câștig de cauză.

In luna mai, am semnat un contract de naștere cu un spital privat pentru care am achitat un avans in valoare de aproximativ 1500 Ron. Factura avea la descriere 'Avans servicii medicale' și am primit-o pe email, cu mențiunea că se referă la contractul semnat. Tot pe email le-am trimis dovada platii, cu extrasul de cont aferent și am primit apoi confirmarea dumnealor cu privire la achitarea avansului pentru naștere.

In luna septembrie am avut o alta intervenție chirurgicala la același spital pentru care am primit și semnat o oferta comerciala in valoare de 1700 Ron. La externare mi s-au dat doar o factura de 900 Ron (desi fusesem internată cu o Zi in plus fata de oferta) motiv pentru care am mers personal la departamentul facturări sa întreb de ce sumă era atât de mică. Pe factura erau 2 poziții de 'Stornare avansuri medicale' care în total insumau aprox. 1500 Ron. Am întrebat de unde vine suma totala mai mica și mi s-au spus că valoarea inițială inclusa in oferta nu era corecta pentru că nu includea reducerile mele conform abonamentului pe care îl am la ei de câțiva ani. Am înțeles de la ei în acest mod că sumă era o reducere. Nu am realizat la acel moment că ar putea fi o greseala din partea lor și că stornarea s-ar putea referi la avansul aferent contractului de naștere.

Momentan, am ajuns la momentul in care trebuie sa achitam valoarea nașterii. Așteptarea noastră era sa vedem suma din contract diminuata cu valoarea avansului. Dar ei acum și au dat seama că au făcut o greșeală de facturare și ne au dat două soluții (bineînțeles fara nici un fel de scuze din partea echipei de facturare):
- sa storneze factura aferentă intervenției din septembrie și să scoată minusul de avans de pe ea întrucât se referă la naștere;
- sa factureze pentru naștere întreaga valoare din contract că și cum nu as fi platit nici un avans.
Rezultatul ambelor soluții este același: să plătesc suma de 1500 Ron acum. Înțeleg că a fost o greseala de calcul, precum și faptul că acest lucru se poate întâmpla. Dar nu este normal să te trezești după 2 luni că ai de platit o Suma pe care tu o considerai de mult închisă și rezolvată.

Credeți că aș avea vreun câștig de cauza in cazul in care as refuza să plătesc diferența de 1500 Ron?

Alte discuții în legătură

Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)
Avans prin op pe baza de factura proforma zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, Am o mica nelamurire in legatura cu un avansurile achitate prin OP in baza unei facturi proforme. Exemplu: 1. Suma Totala al serviciului: 440 ... (vezi toată discuția)
Greseli contabile luciapap luciapap Buna dimineata, sunt noua pe forum si as avea cateva intrebari pt binevoitori: 1.In 2007 sau facut 3 facturi de avans din greseala sa trecut pe ct 704,iar ... (vezi toată discuția)