avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Urgent!Pot lua daune pentru denigrare în mediul ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Urgent!Pot lua daune pentru denigrare în mediul online?

Am fost una dintre organizatoarea unui bal și după multă muncă si-au făcut apariția și rezultate,în cele din urma boboaca mea luând Miss-ul. Un alt organizator,invidios, a adus jigniri asupra imaginii mele. Filmandu-l cineva cum aduce jigniri la adresa mea și postandu-l pe o rețea de socializare . Pot face reclamare la poliție? Pot cere daune pentru denigrarea în mediul online?
Menționez ca am dovezi. Chiar videoclip ul. As dori un răspuns urgent!
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Anonimj, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:06, 29 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Hotarati pe cine vreti sa dati in judecata: pe cel care a adus injuriile sau pe cel care a postat clipul. Barfele in privat nu se pedepsesc si nu e foarte clar cine a aruncat cu laturi in spatiul public.

2. Un proces costa nervi, timp si bani si poate sa nu dea niciun rezultat, eventual il pierdeti si platiti cheltuieli de judecata.

3. Daunele trebuie evaluate precis, dovedite, de ex. pierderi in afaceri. Nu se merge pe banuieli si estimari ochiometrice.

4. Este un litigiu in drept civil, Politia nu se baga.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Trebuie analizată situatia si daca s-au adus denigrari sau prejudicii se pot cere daune materiale si morale în procesul civil.
Nu se poate condamna în penal în acest caz.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrare si amenintari pe retelele de socializare! un sfat va ... Cristi49 Cristi49 Denigrare si amenintari pe retelele de socializare! Un sfat va rog? Buna ziua, numele meu este S. C. , in prezent sunt in divort cu sotia mea cu copil minor ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare ... Mario1980 Mario1980 Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare am fost înjurat in privat de un domn , făcut handicapat și chior , eu avânt intr-adevăr ... (vezi toată discuția)
Filmare din spatiu privat, publicata! tudorsad tudorsad Buna seara, am o problema destul de delicata Sunt presedinte intr-un ONG care organizeaza evenimente pentru comunitati restranse de persoane. Conform ... (vezi toată discuția)