avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz

Buna ziua. As dori sa aflu daca pot sa imi dau demisa fara preaviz, avand in vedere ca in contractul de munca sunt trecut la 8 ore/zi, dar eu lucrez 14 ore/zi.
Daca este legala demisia fara preaviz as dori si un exemplu de demisie. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Hera123 , utilizator 15:02, 27 Noiembrie 2017
Puneti problema unei plangeri la ITM in cazul in care nu va aproba demisia fara efectuarea preavizului. Eu cred ca asa veti rezolva cel mai simplu pentru ca este 110% ilegal ceea ce face firma respectiva.
Referitor la model demisie fara efectuarea preavizului cred ca gasiti pe Internet.
ptar a scris:

Puneti problema unei plangeri la ITM in cazul in care nu va aproba demisia fara efectuarea preavizului. Eu cred ca asa veti rezolva cel mai simplu pentru ca este 110% ilegal ceea ce face firma respectiva.
Referitor la model demisie fara efectuarea preavizului cred ca gasiti pe Internet.

Da stiu ca este ilegal.. dar totusi nu vreau sa fac rau... doar vreau sa stiu daca este posibila demisia fara preaviz in cazul de fata
Demisia nu se aproba , iar la ITM se sesizeaza neinregistrarea demisiei si nu neaprobarea acesteia.

Cele 6 ore/zi va sunt platite in plus sau compensate cu ore libere platite ?
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cornel Vasile a scris:

Demisia nu se aproba , iar la ITM se sesizeaza neinregistrarea demisiei si nu neaprobarea acesteia.

Cele 6 ore/zi va sunt platite in plus sau compensate cu ore libere platite ?

Nu. Asta e ideea. Nu sunt compensate cu absolut nimic. Nici macar zile de odihna..
În acest caz, puteti depune demisia fără preaviz, conform art.81 alin.8 C.mun.

Alte discuții în legătură

Concediere nejustificata yoanici yoanici Buna seara,va rog sa imi spuneti si mie ce pot face in cazul in care sunt concediata fara nici un motiv.SUNT ANGAJATA LA UN MAGAZIN TEXTILE DE 7 LUNI,SI ASTAZI ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz mariantayla mariantayla Buna ziua numele meu este Marian si am nevoie de niste sfaturi. Sunt angajat cu jumatate de norma,dar lucrez ...9 ore pe zi. As vrea sa-mi dau demisia fara ... (vezi toată discuția)
Lnsolventa angajator, demisie si recuperare drepturi ManuDumi ManuDumi Buna ziua, Fiica mea este inca angajata la o firma careia i s-a cerut insolventa, sanse de redresare nu mai sunt, toti colegii au demisionat, este angajata ... (vezi toată discuția)