avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere nejustificata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere nejustificata

Buna seara,va rog sa imi spuneti si mie ce pot face in cazul in care sunt concediata fara nici un motiv.SUNT ANGAJATA LA UN MAGAZIN TEXTILE DE 7 LUNI,SI ASTAZI M-AU ANUNTAT CA TREBUIE SA IMI DAU DEMISIA ,DOAR PT. CA A VENIT O HARTIE LA SEDIUL SOCIETATII CA AM OPRIRE PE SALARIU LA O DATORIE CATRE ANAF.EU SUNT DE ACORD CA ACESTI BANI SA IMI FIE RETINUTI DIN SALARIU DAR PATRONUL NU ESTE DE ACORD SI DE AICI INTERVINE CONCEDIEREA.CE POT FACE IN ACEST CAZ ?EU NU VREAU SA IMI PIERD SERVICIUL IAR EI NU ACCEPTA SA IMI DEA PREAVIZ PT.CA AU PRETENTIA SA IMI DAU EU DEMISIA.CE POT FACE SI CE DREPTURI AM?SI CE TREBUIE SA IMI PLATEASCA IN CAZ DE CONCEDIERE IN ASTEA 7 LUNI?IN AFARA DE SALARIU SI PREAVIZ.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 14 Iulie 2012
angajatorul nu are dreptul sa va solicite sa va dati demisia.
daca doreste sa va concedieze el trebuie sa aiba motive intemeiate bazate pe codul muncii.
il functie de motivele invocate il puteti da in judecata.
motivele invocate ca aveti datorii catre banci sau anaf nu sunt motive de concediere.

Multumesc pt. raspuns.Chiar nu au nici un motiv in afara de cel spus.Dar pot sa solicit banii pe concediu si pe zilele de sarbatoare decretate de stat?eu am lucrat in aceste zile si au sps ca o sa fie recompense banesti ceea ce nu am vazut si cred ca nici nu o sa ii vad,mi-au spus ca imi platesc doar preavizul,daca imi dau demisia.
.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
yoanici, utilizator
1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca prin demisie este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

2. Demisia fara preaviz este psoibilia numai daca angajatorul renunta total la efectuarea preavizului (art.81 alin.7 C.mun.) si/sau in conditiile in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.)

3. Conform dispozitiilor art.146 alin.4 C.mun., compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este posibilă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Astfel , la incetarea c.i.m. angajatorul este obligat sa va plateasca salariul aferent pana la data incetarii raportului de munca, plus compensarea in bani a CO neefectuat.

4. Referitor la zilele de sarbatoare legala in care ati lucrat si nu au fost respectate prevederile legale in materie , va puteti adresa ITM-ului si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnsolventa angajator, demisie si recuperare drepturi ManuDumi ManuDumi Buna ziua, Fiica mea este inca angajata la o firma careia i s-a cerut insolventa, sanse de redresare nu mai sunt, toti colegii au demisionat, este angajata ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)
Obligata sa demisionez Eu.sa Eu.sa In urma unor schimb de replici cu sefa mi s.a comunicat ca pot pleca si sa nu mai vin si sa ii duc demisia. Eu ce sa inteleg. Ca sunt concediata sau ca plec ... (vezi toată discuția)