Sunt in saptamana a 11a sarcinii si am niste probleme de sanatate. Medicul ginecolog mi a dat o scrisoare medicala care recomanda repaus si mi a spus ca trebuie sa stau in pat in toata perioada sarcinii. Am vorbit cu HRul si mi au spus ca au comunicat toate informatiile la medicina muncii si asteptam un raspuns. Momentan sunt in CO medical pana pe 4 decembrie inclusiv, fiindca am fost internata. Dar de pe 5 decembrie, nu prea stiu cum sa procedez. Am incercat sa citesc legea dar fiindca sunt cetatean strain nu prea inteleg. Puteti sa imi spuneti va rog pasii pentru a obtine CO cu risc maternal?
Ordin comun MS nr.43/ 19.01.2016+CNAS nr.8/ 13.01.2016 a modificat si completat Normele de aplicare a OUG nr.158/ 2005 aprobate prin Ordin comun MS+CNAS nr. 60/32/2006 si a reformulat astfel:
-art.58 Concediul de risc maternal se elibereaza de medicul de familie sau medicul de specialitate obstretica-ginecologie cu avizul medicului de medicina muncii, pe o perioada de maxim 30/31 de zile calendaristice, pe o durata totala de 120 zile calendaristice, in intregime sau fractionat,asiguratelor gravide, asiguratelor care au nascut recent sau alapteaza.
In preziua terminarii concediului medical mergeti la medicul ginecolog/ medicul de familie care sa va elibereze concediu de risc maternal pentru luna decembrie, il prezentati medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale pentru inregistrare/ avizare si apoi il dati la angajator spre intocmire forme de plata. In continuare, concediul de risc maternal urmeaza aceeasi cale in functie de situatia sarcinii dvs. pana la insumarea celor 120 de zile.
La primul concediu de risc maternal, medicul de medicina muncii va dori sa va vada, ulterior fiind posibila inregistrarea/ avizarea si daca depuneti documentul direct la HR.
Concediu de risc
Ciorciog
Buna ziua,sunt insarcinata si am intrat in concediu de risc maternal. Asta este a doua luna,am luat concediu de la doctorul specialist,dar am uitat sa.l duc si ... (vezi toată discuția)