avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM, PSI microintreprindere
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM, PSI microintreprindere

Buna ziua!

Pentru o societate cu 2 angajati, activitate desfasurata la birou,prelucrare date , la sediul social al societatii, ce obligatii sunt din punct de vedere al SSM si PSI? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: TeoTea , utilizator 07:59, 29 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul isi poate asuma responsabilitatea pe linie de ssm in conformitate cu Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Exista conditia ca angajatorul sa urmeze un curs de pregatire/ perfectionare in domeniul ssm de 40 de ore.
Obligatiile pe linie de ssm sunt cele mentionate in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare art.15
Prevederi similare sunt prevazute de Legea psi nr. 307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.19 pentru domeniul psi-su.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii, psi ss1978 ss1978 Buna ziua, as dori ajutor in domeniul PSI si protectia muncii in sensul ca , desfasor activitate in cadrul unei asociatii sportive ONG ce isi desf[soara ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un srl cu asociat unic si cu un angajat violetaflorentina violetaflorentina Dupa inmatriculare si dupa autorizarea de functionare, pot eu ca administrator sa ma ocup de ssm avand curs de 80 de ore si de resurse umane (curs de 80 ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi b.vlad b.vlad Buna ziua, Tatal meu are o firma de prestari servicii in domeniul protectiei muncii si as vrea sa ii calc pe urme. As vrea sa stiu ce cursuri trebuie sa ... (vezi toată discuția)