avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicat titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicat titlu de proprietate

Buna ziua!
Parintii mei dețineau o proprietate (casa+teren), aceștia au decedat iar titlul de proprietate este pierdut! As vreau sa stiu cum pot obține un duplicat in vederea efectuării succesiunii având in vedere ca eu mai am o sora care locuiește in străinătate si cu care nu țin legătura!
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Diagr2014 , utilizator 18:11, 28 Noiembrie 2017
Buna seara,
Va trebui sa va adresati cu o cerere la Prefectura de care tine localitatea in care exista proprietatea si sa solicitati un duplicat al titlului.
Dupa aceia va trebui sa mergeti impreuna cu sora la un notar sa dezbateti succesiunea.
In cazul in care sora nu poate sa vina rugati-o sa va trimita o imputernicire.
Daca nu tineti legatura atunci abia dupa expirarea termenului legal de acceptarea tacita a succesiunii va trebui sa va adresati instantei sa se constate ca sora nu a acceptat succesiunea si sunteti unuicul mostenitor.
Pana atunci mergeti in termenul stabilit de art. 1103 C.civ. la un notar si formulati o acceptare exprersa a succesiunii.
Mulțumesc pentru răspuns, dar mai am o intrebare: cererea pt duplicat către prefectura poate fi depusă doar de mine sau este nevoie si de sora, pot obține eu singura duplicatul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)