avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii proprietari la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii proprietari la bloc

Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti daca proprietarii apartamentelor, au obligatia de a se inregistra in asociatie si sa depuna copie dupa contractul de dobandire al apartamentului si ce lege ii obliga asta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rocsmary , utilizator 10:08, 29 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa fiti doar proprietar fara sa fiti membru al asociatiei.
Dar asociatia trebuie sa stie cine este proprietar al unui apartament din imobil: sa ne gandim doar la cartea de imobil. Apoi, daca apare un litigiu de neplata asociatia trebuie sa stie impotriva cui sa se indrepte.
Cam asa e la bloc...
Multumesc pt. raspuns dar, as vrea daca se poate, legea care obliga proprietarul sa depuna la asociatie documentul care face dovada proprietatii-acesta fiind necesar pentru: insciere in cartea de imobil, dovada proprietar-in caz de litigiu/restante, specificatii suprafata utila, cota indiviza-fiind necesare pentru calcularea cheltuielilor s.a.m.d. Din cate stiu eu evidenta persoanelor era reglementata de lg. 114/1996, OUG 97/2005. 230/2007 cu normele de aplicare 1588......astept cu interes si alte opinii avizate. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
rocsmary, utilizator
HG 1588/2007, art.12, lit.g)
Multumesc, am aratat si eu asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere retroactiv adina_stefana@yahoo.com adina_stefana@yahoo.com Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o trimitere catre lege in situatia urmatoare, va rog? In mai 2014 am cumparat un apartament in bloc nou construit, intr-un ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la plata intretinerii pt persoane plecate din tara chris1badea chris1badea Buna ziua! Avem un vecin in bloc a carui sotie este plecata in Italia. El a facut cerere pentru ca sotia lui sa fie scoasa de la plata TUTUROR cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-date obligatorii maria mary maria mary Buna seara! Îmi puteți spune, va rog, daca este obligatoriu pentru cartea de imobil sa spun și ocupația și locul de munca? Mi se cer aproape toate datele ... (vezi toată discuția)