avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,

Am domiciliul în Bacău , și lucrez în Tg. Mureș, potrivit legii este obligatoriu să îmi schimb domiciliul din buletin cu cel unde lucrez ?
Cel mai recent răspuns: Ana1997 , utilizator 22:21, 28 Noiembrie 2017
Buna seara
Potrivit OUG 97/2005 republicata 2011 Art. 31 ((1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
(2) Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.) ar fi bine sa va faceti un flotant daca lucrati mai mult de 15 zile acolo.
Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru a putea avea flotant?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de domiciliu Mariuca1973 Mariuca1973 Dacă am mai multe proprietati ce trebuie să fac în ceea ce privește adresa din buletin (vezi toată discuția)
Flotant / viza de resedinta FLORY1962 FLORY1962 Ce valabilitate are viza de flotant si daca la expirarea acesteia proprietarul domiciliului anterior trebuie sa-si dea din nou acordul din nou la .politie ... (vezi toată discuția)
Resedinta, obligativitate ghe_o ghe_o este obligatoriu sa-ti faci mutatie de flotant intr-o anume localitate si dupa cat timp ? Care sunt repercursiunile in cazul in care nu esti in regula cu ... (vezi toată discuția)