In.luna Nov 2015 m.am mutat pe teritoriul Germaniei in apart inchiriat al fostului meu partener care munceste si locuieste acolo de 27 ani.
in.luna decembrie am aflat ca sunt insarcinata(copilul a fost planificat si dorit de amandoi, cel putin aparent)
in aceeasi luna Dec am inceput munca acolo.
pana in.luna februarie,au fost o serie de certuri si scandaluri intre noi,soldate cu politia la un moment dat(fostul incerca sa scape de mine si nu avea temei legal pt a ma scoate din locuinta)
In luna februarie m a lasat intr o pensiune,fiind ultima data la care l am vazut
in.luna iulie am.reusit sa ma mut in chirie iar in august am.nascut
in.luna nov-dec am.apelat la Protectia Copilului de acolo pt a l cauta pe tata si a l soma la testul de paternitate
pana in ianuarie am primit rezultatele testului(pozitive) si calculul sumei ce i se cuvine de plata lunar
in.luna mai,acesta demisioneaza de la locul de munca si paraseste teritoriul Germaniei revenind in casa parintilor(pe a caror adresa are si pasaportul de Romania pana in 2020)
La sf lunii.iunie eu si.copilul revenim definitiv in tara
Am din Germania custodia copilului care este pe numele meu, pe foaie, in baza art z din legislatia germana,datorita faptului ca.nici.unul dintre parinti.nu a facut vreun demers in acest sens si nu am fost casatoriti.
intrebarile mele sunt urmatoatele:
Daca voi deschide proces tatalui pt pensie,acesta va fi trecut automat pe certificat ca tata? Daca da, si acesta este ostil refuzand orice forma de contact(pana in mom prezent.nu.si a cunoscut copilul) eu avand nevoie de semnatura lui.pt cresa,scoala, etc, cum gestionez situatia?
2-daca paraseste din.nou tara si fuge in Germania,am.vreo sansa ca un avocat roman sa il gaseasca acolo in cazul in care se angajeaza din nou?
-3- in.momentul.in care nu va mai lucra sau.pur si simplu va ajunge la varsta pensionarii-are copilul.dreptul.la plata intretinerii din aceasta pensie? Pensie primita din Germania
Ce trebuie sa fac in.acest sens?
4- Am vreo sansa ca o.instanta din Romania sa imi.recunoasca actul.german.si.implicit custodia copilului?
Multumesc frumos, Diana R
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu am inteles din relatarea dvs daca ati avut un proces in Germania pt stabilirea paternitatii.
Daca ati transcris certificatul in Romania,, copilul neavanda tata, nu avea cine sa va ceara acordul lui pt nimica,
Nu aveti cum sa il actionati in judecata pt pensie, fara ca intai sa se stabileasca paternitatea. odata cu stabilirea paternitatii, cereti si pensie si sa exercitati singura autoritatea parinteasca.
N-are cum sa va ajute un avocat roman sa v-l gaseasca pe tatal fugar prin Germania. Hotararea de pesnie poate fi executata si in strainatate.
Nu are dreptul copilul la pensia tatalui.. pana iese tatal la pensie, copilul va fi major peste limita de varsta cand ar mai putea primi pensie.
Trebuie sa mergeti la un avocat sa vedeti ce scrie in acel act, de cine e emis ?
Daca nu e o hotarare judecatoreasca, instantele romane nu au ce recunoaste, in intr-un nou proces, puteti folosi acel act ca proba.
Martonze
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel mai benefic pentru dvs. este să lăsaţi copilul cu tată necunoscut, adică liniuţă în dreptul numelui tatălui în certificatul de naştere al copilului.
Aveţi posibilitatea legală de a cere recunoaşterea paternităţii aici, în Romania, ceea ce implică autoritatea părintească a tatălui , îl obligă teoretic la plata pensiei alimentare, dar dacă nu lucrează legal, nu-l puteţi executa.
Da, odtă numele tatălui trecut pe CN al copilului, veţi avea nevoie de acordul lui în diverse situaţii şi dacă e de negăsit domnul, înseamnă alte procese, timp, bani.
Moderator:in Germania drepturile copilului sunt Date prin Nastere si nu se stabilesc de carte nici un judecator(citez avocatul de acolo)
Legile protejeaza mama si copilul.
Custodia imi revine natural mie deoarece parintii nu au fost casatoriti iar copilul este pe numele meu; prin Protectia Copilului de acolo care are autoritatea necesara pt a emite un semenea act
Actul este legal,trebuie tradus si.poate legalizat la noi.
nu.inteleg ceva-exista deja un test ADN,care atesta paternitatea tatalui,facut cu interventia aceleiasi institutii Protectia copilului.
Din.nou,trebuie doar tradus si.legalizat
nu inteleg ce paternitate ttebuie stabilita?...probabil actele trebuie Doar recunoscute de catre un.judecator aici.
apoi:tatal va iesi la.pensie in.aproximativ 10,12 ani. Copilul NU va fi major. Desigur ii revine o cota din.pensie daca tatal nu lucreaza pt pensia alimentara.
Martonze: este dreptul copilului meu.la pensie pt a i.purea adigura Maximul si nu Minumul posibil.
Eu nu am stabilit ca voi face un copil singura,altfel as fi fost pregatita din timp.pt o asemenea situatie.
stiu ca nu exista legi pt.moralitate dar este o Raspundere pe care ne am.asumat o(sau nu) amandoi.
De ce sa las o liniuta cand copilul are tata? Bunicii(parintii fostului l au acceptat pe copil) dar la fel ca el, nu doresc a si asuma nici.o raspundere financiara
persoana se va intoarce cu siguranta in Germania unde Nici Vorba de munca la negru-sist este f strict. Deci-de ce nu ar putea fi gasit de catre un.avocat roman.prin Justitie sau Ministerul de Justitie? Va.plati taxe,este inregistrat,etc.
Autoritatea parinteasca va fi exercitata tot de dv. si in Romania, pana la data la care copilul va avea si un tata in certificat. pana nu are un tata in certificat, acesta nbu plateste pensie si nu exercita autoritati. Nici in Romania, nici in Germania.
Contactati un avocat. Nu stiu ce act e acela de ADN din germania, trebuie vazuta valoarea sa aici. Nu are valoare de expertiza judiciara, asta e sigur, dar poate va puteti folosi cumva de el daca asta alegeti sa faceti.
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)