Buna ziua.Locuiesc la bloc la etajul2 si de cateva zile,in baie pe aerisire vine miros de mancare.Am vorbit cu administratorul despre acest aspect si mi-a spus ca vecinul de la parter a bagat hota pe aerisirea baii.Cum se rezolva aceasta problema daca vecinul nu muta hota in afara imobilului.Va multumesc
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,nu administratorul de imobil
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de presedinte si comitetul executiv
Daca administratorul nu solutioneaza sesizati oficial presedintele de asociatie
Daca nici presedintele de asociatie nu se implica concret,sesizati oficial autoritatile=primaria
NU este foarte important, insa poate este utila precizarea ca este vorba despre obligatia de a nu face (obligatie negativa care presupune o abstentiune, adica vecinul trebuie sa se abtina de la a-si evacua mirosurile pe aerisire), nu de a face (obligatie pozitiva, prin care persoana trebuie sa duca la indeplinire spre exemplu o sarcina, lucrare, serviciu la care s-a obligat, etc).
Da, dl @prepeleac, acum treaba deja facuta trebuie desfacuta, iar actiunea in instanta priveste obligatie de a nu face, este vorba despre obligatia initiala, nu despre masurile ce urmeaza a se lua in vederea repunerii partilor in situatia initiala. Chestiunea, desi nu este complicata este uneori greu de inteles (chiar si de catre juristi) pentru ca pare un pic impotriva firii - adica cum? daca trebuie desfiintata lucrarea, aia nu inseamna ca trebuie sa faca ceva, adica sa demoleze? - NU. Desfiintarea/demolarea este masura luata de instanta in urma admiterii actiunii, iar actiunea priveste obligatia de a nu face, adica sa faca ce s-a obligat.
Chestia cu "(a scoate= a face)" era valabila spre exemplu daca un instalator se obliga sa faca ceva (sa monteze/demonteze ceva) si nu-si indeplinea obligatia, aceea era obligatia de a face.
In fine, sincer, nu ma asteptam sa pricepeti asa usor, dar m-am gandit ca totusi sa fac o incercare, zic poate poate, iar daca nu va este clar, nici nu mai insist.