avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura de evacuare a stinei unui cioban de pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura de evacuare a stinei unui cioban de pe terenul proprietate?

Buna ziua,
Rog citeva lamuriri, demersuri mai simple necostisitoare, pentru urmatoarea problema:

In 2006, in baza legiilor funicare s-a retrocedat tatalui meu pe raza unui mic orasel un teren extravilan (de aprox. 6 ha). Cind s-a facut punerea in posesie (Comisia funciara si tatal meu - proprietarul), la fatza locului, era deja stationat (ocupa aprox 2500 mp din cele 6 ha) de cîtva ani buni un cioban cu tîrla lui (1 baraca si 2 adaposturi rudimentare din scinduri acoperite cu carton si plastice).
Primaria atunci ca si acum a spus si stie ca acest cioban si-a pus stina pe acel teren cu de la sine putere (fara aprobari, etc). Totusi, din 2006 si pina acum in 2009 tata (proprietarul) a avut o intelegere verbala cu acel cioban si l-a lasat in continuare cu stina pe teren. Ma rog, pe masura ce au trecut acesti 3 ani, terenul s-a mai umplut cu gunoaie, plastice, fiare vechi in jurul stinii.
Tatal meu a murit in acest an, in Ianuarie 2009.Am Certificat de mostenitor dupa tata.

Problema/Intrebarea:
Eu vreau ca acest cioban sa paraseasca terenul cu tot cu stina, baraci, gunoaie, fiare vechi ce le-a strins, etc. Cum fac, cum procedez?
1) M-am gindit sa-l instintez pe cioban prin o scrisoare recomandata. (la telefon nu mai raspune, mi-e greu sa-l gasesc, am vorbit la stina cu cei 2 zilieri/ciobani ai lui; m-am saturat "sa tot plîng" la poarta lui si sa nu-l gasesc.)
2) O sesizare la Politie.
3) O sesizare la Primarie (inclusiv de gunoaiele ce sunt pe acel teren; nu eu l-am facut; asa l-am preluat in fapt cu stina si gunoaie)

Dvs. ce spuneti, cum ar trebui sa arate Sesizarea la Politie/etc ; ce sa subliniez in mod expres?

Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
Balaurul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 12:02, 12 Octombrie 2009
asigurati-va in primul rand daca intelegerea dintre tatal dvs. si cioban a fost doar verbala, daca nu exista si vreun inscris, pentru a sti precis sub se forma foloseste el terenul si daca nu cumva in schimbul folosintei terenului tatal primea si o chirie. Faceti tot posibilulu si discutati fata in fata cu el, puneti-i in vedere ca indiferent de intelegerea avuta cu defunctul , dvs. doriti sa dati oalta destinatie terenului si ca doriti sa il elibereze, intrucat , in caz contrar veti apela la organele abilitate pentru ca acestea sa va dea concursul in evacuarea lui de acolo. Daca veti avea parte de vreun refuz, atunci adresati-va primariei, politiei sau , in ultima instanta, judecatoriei , pentru ca instanta , chiar si pe calea unei ordonante presedintiale, sa dispuna evacuarea lui .
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
1. In temeiul titlului de proprietate si al certificatului de mostenitor, inregistrativa in CF calitatea de proprietar.
2. Punetii in vedere in scris sa paraseasca terenul.
3. Faceti plagere penala la politie pentru tulburare de posesie, prin care aratati ca in calitatea d-voastra de proprietar, fiind succesorul tatalui decedat, v-a tulburat posesia terenului proprietate a d-voastra.

Tatal meu cu respectivul cioban, pe fiecare an, au avut o intelegere verbala (nimic scris).
In schimbul stationarii stinei pe teren, tatal meu primea o suma de bani. Pe acest an 2009 nici verbal nici scris nu a exista o astfel de intelegere. Cert e faptul ca respectivul cioban e de rea credinta, intelegerile/discutiile cu d-nealui au fost dificile mereu (cind era vorba de bani, sa plateasca; el a fost invatat sa stationeze gratis).
Eu nu mai am de gind sa "tot trag" de el pt intelegeri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verbal am dat dreptul cuiva a folosi o pasunea mea proprietate (de 4 ani).respectiva pers. poate solicita daune,drepturi, etc? Balaurul Balaurul O zi buna si...o intrebare am pt. dvs.: In anul 2005, conform legii funciare1/2000, tatalui meu i s-a emis titlu de Proprietate si a fost pus in posesie pe ... (vezi toată discuția)
Problema proprietate bursul bursul Am cumparat un teren agricol care s-a dovedit sa fie o pasune. Cind am fost sa-l localizez si sa il delimitez prin gps am fazut ca in cadrul terenului era ... (vezi toată discuția)
Un coban violent din polovragi - judetul gorj ameninta locuitorii unui sat din valcea VirgEliTan VirgEliTan :bow:Reprezint cetatenii unui sat din Gorj, care se confrunta cu o situatie deplorabila. In urma cu 4 ani un cioban pe nume ... , Si-a adus turma de oi la ... (vezi toată discuția)