avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pot sa fiu executat silit in italia?
Discuție deschisă în Executare silită

pot sa fiu executat silit in italia?

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o intrebare . Eu locuiesc in Italia de 10 ani . Acum vreo 3 ani am luat un credit din romania pt mama mea , de 5000 euro . Mama mea a murit dupa un an iar eu nu ma avut posibilitatea de a mai plati . Mi-a venit o scrisoare in Romania in care scrie ca am fost executata silit .Precizez ca eu nu am nici un bun in Romania , locuiesc in Italia . Ma poate gasi in Italia si sa ma execute aici? Nici aici nu am nici un bun pe numele meu. Este posibilitatea de a ma gasi aici si sa imi puna poprire pe salariu?
Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 15:28, 27 Octombrie 2009
Buna ziua,

daca ei au informatii privind localitatea unde va aflati in Italia iar suma este suficient de mare "ca sa merite efortul" atunci ei va vor executa silit!

daca nu aveti bunuri atunci prin poprire pe salariu; totusi, nu cred ca ei stiu de dvs. si le va fi greu spre imposibil sa va gaseasca!

Avocat Boncu
Nu au de unde sa stie. Dar eu sunt cu acte si lucrez cu carte de munca, ma gandesc ca e posibiliatea sa afle . Suma e de 4000 de euro. Ce se poate intampla daca nu ma gaseste ? Precizez ca mi s-a facut executare silita si o firma unde eu rezultam ca muncitor. Firma a dat faliment . Mama mea a murit .. ea era si girantul la credit ( banii i-a incasat ea de la banca ) . Am inteles ca se poate prescrie .. Ce inseamna asta ?
Va multumesc !!
Pina vor afla si daca vor afla unde lucrati in Italia se prescrie dreptul de a proceda cu executarea silita,daca nu cumva s-a si prescris. daca executarea a inceputa acum 6 luni si s-a concluzionat fara rezultat s-a prescris (adica Banca nu -si mai poate actiona dreptul sau de creditor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie Alex06 Alex06 am si eu o intrebare. Cunosc pe cineva care a facut un credit in 2008, girat de altcineva. A platit ceva rate la creditul ala, dupa care nu a mai platit. In ... (vezi toată discuția)
Restante plata rate credit, 6 luni neplatite gabrielgeo gabrielgeo Buna ziua, Am un credit de nevoi personale transferat de la RBS la Unicredit Tiriac. Sunt somer indemnizat, datoria fata de banca este de 600 euro-insumand ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)