avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de habitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de habitatie

Buna ziua, detin o casa la sat cu drept de proprietate. In C.F. este trecuta o matusa cu drept de habitatie, dsr este moarta numai ca nu am putut dovedi acest lucru, prin proces. A fost nascuta in 1884 si decedata in 1946 dar nu am certificat de deces si nu mi se poate da de catre primarie pe motiv ca a ars la revolutie. Ma impiedica dreptul de habitatie al matusii daca vreau sa demolez casa si sa contruiesc alta? Va multumesc mult.. am ajuns la capatul puterilor..de 2 ani caut sa dovedesc ca o persoana nascuta in 1884 este decedata
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
andreeavieasu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:54, 29 Noiembrie 2017
Buna ziua,
Incercati, sa procurati act de deces de la primaria pe raza careia s-a nascut.
Solicitati primariei unde a fost inregistrat decesul sa refaca actele. solicitati in scris si daca nu va raspund in termen de 30 de zile ca adresati instantei in contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt optiunile de a stinge dreptul de habitatie? andreeavieasu andreeavieasu Buna seara, tatal meu (decedat) are certificat de mostenitor pe un teren intravilan unde, de vreo 50 de ani nu mai exista nici-o constructie(a existat o casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,vreau sa va detaliez cazul meu ,,parinti mei au facut casa in 1970 si erau casatoriti ,,inainte de revolutie mama mea a divortat si i-a revenit ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) ... (vezi toată discuția)