avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala de apartament-plata parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala de apartament-plata parti comune

Buna seara! Sunt detinatoare a unui apartament cu centrala proprie si platesc 20%din cheltuielile cu caldura pe partile comune, pentru ca apartamentul meu este traversat de coloanele de caldura ale blocului. Am izolat coloanele si as vrea sa stiu daca pot beneficia de eliminarea sau de reducerea acestei cote . Va multumesc si va doresc seara buna!
Cel mai recent răspuns: Florentau , utilizator 12:18, 30 Noiembrie 2017
Pai din ce spuneti dvs platiti caldura pentru partile comune ale imobilului, nu pentru suprafata individuala, adica centrala dvs nu incalzeste partile comune ale imobilului cum ar fi spre exemplu scara, holul, uscator si alte suprafete comune. Incalzirea acestor suprafete comune, cine s-o suporte?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
Poate nu m-am explicat bine, insa platesc cota indiviza din cheltuielile pentru consumul de caldura pentru partile comune ale scarii, gen cele enumerate de dumneavoastra, dar SI alte 20 de procente din aceleasi parti comune, pentru coloanele de incalzire intre apartamentele inferioare si cele superioare ,ce traverseaza apartamentul meu.
Indiferent cum priviti, discutam despre acelasi lucru - cheltuieli pentru exploatarea imobilului - sens in care se pot lectura normele privitoare la Repartizarea cheltuielilor rezultate din întreţinerea, repararea şi exploatarea condominiilor. Mai pe romaneste, ratiunea privind plata pentru tevile care traverseaza apartamentul este urmatoarea : apartamentul dvs este parte dintr-un imobil si nu o locuinta individuala cu peretii afara. Ce inseamna asta? Inseamna ca daca dvs opriti centrala din interiorul apartamentului, oricum spatiul dvs se va incalzi (intr-o anumita masura) de la spatiile din jur care se incalzesc prin tevile de termoficare si de la tevile de termoficare care traverseaza propriu-zis apartamentul dvs, asta inseamna ca folositi energie termica pentru care trebuie sa platiti (in cazul dvs, 20%). Apartamentul dvs nu sta in aer, ci este o locuinta cu peretii comuni cu alte spatii de locuit. Faptul ca v-ati imbunatatit confortul prin instalarea unei centrale nu va scuteste in totalitate de a participa la cheltuielile comune.
Conform ordonante in vigoare Emisa de catre ANRSCE detinatorii de centrale individuale detin obligatia sa achite cota parti comune
Am izolat coloanele si as vrea sa stiu daca pot beneficia de eliminarea sau de reducerea acestei cote .

Asoectul ca dv ati inteles sa izolati instalatia parte comuna care va traverseaza apartamnetul nu constituie temei legal pentru a fi exonerata de la plata parti comune
Exista imobile de locuit in comun unde locatarii de un tronson au instalat CT au indepartat instalatia verticala comuna si detin obligatia sa achite 20,10,5% caldura
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Florentau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la caldura ContSters110396 ContSters110396 Salut. Sunt debransat de la reteaua de termoficare a blocului avand centrala proprie de apartament.Cu toate astea administratorul m-a pus la plata zicind ca ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)