Buna ziua,va rog sa imi rspundeti la o intrebare,eu lucram ca si barman la un local din oras,am fost mintita de un baiat cu o suma de bani,mi-am recuperat doar jumatate din ei,m-am rugat de el si eu si concubinul meu sa ni-i inapoieze,dar nu a vrut si s-a ajuns la scandal,sotul meu i-a dat o palma,iar el a lesinat,chemand ulterior ambluanta si politie,intamplarea s-a petrecut in locul in care munceam,in exteriorul localului,unde camera nu bate,singurul martor eu sunt,si-a scos certificat medico legal cu ingrijiri de 7 zile,eu si concubinul meu am spus ca am fost in prezanta unui caz fortuit,vreau sa stiu ce pedeapsa se aplica in acest caz,dosarul penal s-a trimis la judecatorie,concubinul meu fiind suspect de lovire si alte violente.
AvTudor_com
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Invocati inutil cazul fortuit, nu are legatura cu fapta descrisa de dvs.
Ar putea fi totusi retinuta o circunstanta atenuanta. Faptul ca partenerul dvs se afla sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vatamate
Din descrierea dvs fapta concubinului indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii pentru care a fost trimis in judecata.
Nu are nicio logica juridica invocarea cazului fortuit in contextul prezentat de dvs.
AvTudor_com
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt avute in vedere multe alte aspecte nu doar declaratiile dvs si ale persoanei vatamate. Or sa cantareasca mult constatarile din cerificatul medico-legal, antecedentele concubinului, atitudinea sincera, regretul...etc.
In instanta se poate dispune de la renuntarea aplicarii pedepsei pana la o amenda penala. O pedeapsa mai aspra este putin probabila, daca nu are antecedente de aceeasi natura
Lovire
tanis
O prietena a fost lovita cu pumnul in fata,il cunoaste pe agresor,are certificat medico -legal, iar martori au fost doua persoane, mama prietenei si un domn ... (vezi toată discuția)